ČAČIĆ KOMENTIRAO NOVE MINISTRE: ‘To su tri osobe koje se ne može napasti, suštinski su nepoznate svima’

Screenshot/N1

Predsjednik Narodne stranke reformisti Radimir Čačić za N1 je komentirao nove ministre u Vladi. Oni su u srijedu predstavljeni koalicijskim partnerima.

“Ne da nisam ja imao nijedno pitanje, nitko nije imao nijedno pitanje. To su ljudi koji su suštinski nepoznati svima nama, govorim o koalicijskim partnerima, jednostavno nisu bili na takvim funkcijama. Iz njihovih biografija vidljivo je da tu nema nekakvih točaka, to propitivanje otvorenih bokova, dubinskih slojeva, upitnika, što se javljalo kod ministra Paladine, ovdje to jednostavno nije tako”, rekao je Čačić.

Govorio je o Anji Šimpraga koja je došla iz Hrvatskog sabora.

“Bila je na funkcijama u Saboru, nema nikakvih u biografiji političkih ili drugih mrlja. Marin Piletić gradonačelnik je malog grada, njegovi su izborni rezultati dobri, u izvršnoj vlasti očito isto tako, potvrđen je s boljim i većim postotkom u prvom krugu. Čovjeka ne poznajem, nikad ga nisam vidio, kao što nisam poznavao ni Šimpragu. Što se tiče Davora Filipovića, on je nešto poznatiji, ali više po svom političkom djelovanju. Čovjek je s fakulteta, ima u tom dijelu odličan CV, doktorirao je s 26 godina ne bilo gdje, njegov doktorat je proglašen za jedan od najboljih doktorata u europskim razmjerima, to je ozbiljan čovjek iza kojeg ne stoje rezultati u izvršnoj vlasti, jer nisu mogli stajati”, istaknuo je.

Dodao je kako su to “tri osobe koje se ne može napasti”.



“Možete reći za Filipovića da su neke izjave nespretne, ali on postaje ministar gospodarstva”, napomenuo je Čačić.

Plenković je na predstavljanju Filipovića rekao da će on sada imati priliku pokazati zašto mu vjeruje.

“To je dobra opservacija zato što je u odnosu na Piletića i Šimpragu, koja je kadar Pupovca, ovo baš direktno kadar na ključnom ministarstvu Plenkovića iza kojega je Plenković osobno bezrezervno stao i to s onako baš vrlo, vrlo snažnim riječima i superlativima. Bit će prilike u vrlo kratkom roku, on dolazi u situaciju koja nije ista, ne može se povući paralela sa situacijom u koju je došao Tomislav Ćorić”, napomenuo je.

Dodao je da je on bio korektan ministar.

Na upit što Filipović treba napraviti, Čačić je odgovorio da je “prvo Dubrovnik 2”, što je ocijenio najboljom i najvećom hidroelektranom koju Hrvatska ima, a oko koje se 40 godina ništa nije radilo.

“On mora reći – da. Moramo napraviti i nešto što nam je ovog trenutka izmaklo iz ruku, a to je povratak jadransko-jonskog plinovoda u špicu, u top investicija iza koje stoji Europska unija, to je 600 milijuna eura, i doći do Albanije. I treće, odmah napraviti upgrade za veći LNG i pripremiti do kraja mandata teren za izgradnju kopnenog”, naglasio je Čačić.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI