ČAČIĆ ŽESTOKO OPLEO PO LAUCU: Čovjek je opasan i štetočina, iznio je čitav niz dokazanih laži!

screenshot

Saborski zastupnik i predsjednik “Narodne stranke – Reformista” Radimir Čačić govorio je o epidemiološkim mjerama, reformi zdravstva te poskupljenjima i inflaciji.

Hrvatske mjere usporedio je s onima u Francuskoj koje smatra boljima. U Francuskoj su covid-potvrde obavezne za većinu društvenih aktivnosti, a nedavno ju je i sam posjetio.

“Stvari funkcioniraju fenomenalno, normalan život na ulicama, u restoranima, u javnom prijevozu… To je samo pitanje uspostave sustava. Sva ova dreka koju slušamo je posljedica nesposobnosti i neodlučnosti Vlade da donese jasne odluke”, rekao je Čačić kritizirajuću Vladu kojoj i sam uglavnom podržava većinu u Saboru.


Kritizirao je i mentaitet naroda dok istovremeno vlastitu stranku naziva “narodnom”.

“Problem je u mentalitetu našeg čovjeka i ne trebamo biti ponosni na to. Po mjerama smo vrlo blagi, a po smrtnosti smo jako visoko. Vlada mora donijeti odluke, to je stav Reformista od prvog dana.”‘Lauc iznosi niz dokazanih laži’

Iako je sam izazivanjem prometne nesreće uzrokovao smrt jedne osobe zbog čega je služio zatvorsku kaznu te posljednjih 20 godina obilno profitira od politike, Čačić je znanstvenika i poduzetnika Gordana Lauca nazvao “štetočinom”.

“Vlada se do danas nije jasno odrekla Laucovih izjava, a mi ga slušamo već godinu i pol”, rekao je Čačić u Newsroomu N1.

“Mi kao država i dalje neopravdano, opasno i štetno Laucu dajemo legitimitet… Nemojmo se zavaravati, nemojmo se praviti gluplji nego što je nužno. Recimo jasno – čovjek je štetočina, čovjek je opasan, iznio je čitav niz dokazanih laži”, dodao je.

Nastavio je i sa zazivanje strožih mjera založivši se za proširenje covid-potvrda.

“Vlada mjere donosi kad ne može pobjeći, često prekasno”, dodaje.

‘Kad si na vlasti to ne napraviš jer se bojiš političkih batina’

Čačić centralizaciju bolnica nazvao je igrom skrivača i grotesktnom situacijom.

“Goruća tema koja traje već 30 godina. Svi već dobrih 20 godina znaju što treba napraviti, o tome postoje detaljne analize i nitko to nema hrabrosti učiniti. Kad netko to i pokuša, druga strana ga napada. Kada sam dao ostavku, SDP-ova vlada je donijela odluku o istiom ovom o čemu govori Beroš.

Nakon toga, 2016. HDZ-ov ministar Nakić kaže da ništa nije napravljeno i u pravu je, ništa od ciljeva nije napravljeno. Sve se poništava. I danas, 2021. HDZ-ova vlada sve ono što je rekao Linić da treba napraviti, ide napraviti. I sada SDP-ovi ministri govore da je to brutalna centralizacija. Stvar je luda. Kad si na vlasti to ne napraviš jer se bojiš političkih batina”, govori.

“Zdravstveni novac razbacujemo kako se sjetimo. Skupljamo političke poene… Te igre s milijardama, neracionalni i neodgovorni odnos prema zdravstvu nas dovodi do toga da je to 30 godina generator stalnih dugova i neplaćanja”, rekao je i dodao:

“Svaki ministar ima cijeli kup kvalitetnih rješenja što treba napraviti.”

“Sustav je postavljen groteskno opsano i zato je takva situacija”, zaključuje.

Predlaže i da Vlada limitira marže.

“Marže su između jedne i dvije kune, do četiri puta veće nego što su standardi poslovanja. Ludo je u ovoj zemlji da u naftnim derivatima plaća Vlada naplaćuje porez na svoj porez. Postoji genijalan mehanizam, da se rade nova skladišta koja su dva i pol puta veća od postojećih. Mogli bismo biti na 70 posto svih svojih potreba”, govori Čačić.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI