Capak napokon objasnio građanima što se od njih očekuje

Foto: Goran Stanzl / PIXSELL

U Hrvatskoj je dosad potvrđeno ukupno 867 oboljelih osoba, a 67 osoba se oporavilo. Preminulo je šest osoba ukupno.

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak objasnio je kako bi glasila konačna preporuka kada je u pitanju poruka “ostani doma” s obzirom na to da su građani malo zbunjeni oko toga smiju li boraviti na otvorenom ili ne.

“Dakako da su boravak na zraku i tjelesna aktivnost strahovito važni za zdravlje. Vodimo računa o tome da ako se grupiramo, ako imamo socijalni kontakt da se na taj način prenosi korona virus, a može se spriječiti širenje tako da nemamo socijalnih kontakata. Jasno mi je da je to zbunjujuća poruka”, rekao je Capak gostujući na HRT-u.

“Zdravo je boraviti vani, ali ako niste u socijalnom kontaktu. Ako idete šetati, prošetati psa, ako idete u prirodu, nemojte se družiti s ljudima, budite sami ili držite distancu od dva metra, to je moja konačna poruka”.

Komentirao je i aktualno stanje. “Postigli smo balans između restriktivnih i zdravstvenih mjera. Vidite da se svaki dan raspravlja što je bitno za građane i ekonomiju RH. Sukladno epidemiološkoj situaciji pojačavamo ili opuštamo mjere. Ljudi imaju svoje potrebe i nastojimo ublažiti i postaviti stvari da sve funkcionira”, zaključio je Capak za HRT.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI