Carla del Ponte tvrdi kako se Milošević ubio namjerno: “Znam i kako”

" Milošević je od raspravnog vijeća zatražio da mu dopusti privremenu slobodu kako bi mogao otputovati u Rusiju „na liječenje“, prisjetila se Del Ponte u svojoj knjizi „Ratni zločinci i ja“.

Slobodan Milošević, bivši predsjednik Srbije i SRJ, nesmotreno je izvršio samoubojstvo miješajući lijekove u zatvorskoj ćeliji u Scheveningenu 2006. godine, čime si je pomogao da izbjegne osuđujuću presudu za ratne zločine u Hrvatskoj i BiH, otkrila je to bivša glavna tužiteljska Haškog tribunala Carla del Ponte! Del Ponteova priznaje da ju je Miloševićeva smrt 11. ožujka 2006. razbjesnila, prenosi 100posto.hr

“Nakon četiri godine saslušanja obrani je preostalo još samo 40 sati izlaganja. Suđenje je trebalo završiti za nekoliko tjedana. Mjesecima smo upozoravali da Milošević ne uzima propisani lijek za visoki tlak, a nismo znali da uzima nepropisane lijekove, koji su suzbili korisno djelovanje njegovog lijeka. Milošević je od raspravnog vijeća zatražio da mu dopusti privremenu slobodu kako bi mogao otputovati u Rusiju „na liječenje“, prisjetila se Del Ponte u svojoj knjizi „Ratni zločinci i ja“.

No da iznosi neistine i laži te da se Milošević nije ubio smatra počasni predsjednik Miloševićeva SPS Milutin Mrkonjić: “Carla Del Ponte i Tribunal, taj potpuno nelegalan sud, oni su ubili Slobodana. I to zato što su znali da ne mogu da ga osude, jer nisu imali niti jedan dokaz”, kazao je Mrkonjić.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI