Čehok: Bolje preljub s Plenkovićem, nego brak s Bernardićem

Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Čehok je u četvrtak preuzeo dužnost gradonačelnika, a i prokomentirao političku situaciju u zemlji

Ivan Čehok u četvrtak je u Gradskoj vijećnici preuzeo dužnost gradonačelnika Varaždina, na koju je kao nezavisni kandidat grupe birača izabran u drugom krugu lokalnih izbora.

Gradom Varaždinom u protekla dva mjeseca upravljala je Vladina povjerenica Dragica Đula, koja je dužnost predala Čehoku, koji je kao gradonačelnik vodio Varaždin od 2001. do 2011. godine. Njegovi zamjenici su Sandra Malenica i Zlatan Avar.

Povjerenica Đula istaknula je kako je uz pomoć gradskih službenika uspješno obavila dvomjesečni posao na čelu grada. “Danas mogu sa zadovoljstvom novoizabranom gradonačelniku i njegovim zamjenicama s dobrim preporukama predati Grad Varaždin, gradsku upravu i želim im puno sreću i uspjeha u budućem radu“, rekla je Đula.

Čehok je na to kazao kako je, prema viđenom kod primopredaje dužnosti, Đula odlično vodila Grad Varaždin i ostavlja ga u dobrom financijskom stanju.

Kao prvi potez je najavio hitno donošenje gradskog proračuna. “Dat ćemo ga već u ponedjeljak na javno savjetovanje i svim gradskim vijećnicima. Vremena nemamo, pripremili smo i popis kratkoročnih projekata, mjera i poteza koje moramo povući u sljedeća tri mjeseca“, rekao je Čehok te najavio sjednicu Gradskog vijeća s donošenjem proračuna odmah nakon konstituirajuće sjednice.



Čehokova lista u Gradskom vijeću ima devet vijećnika, SDP i HNS sedam, HDZ pet, a Reformisti i Liga za Varaždin po dva.

Novi gradonačelnik potvrdio je pregovore s HDZ-om, kojem je ponuđeno mjesto predsjednika Gradskog vijeća, razgovore s reformistima i Ligom za Varaždin, a najavio je razgovore i sa SDP-om i HNS-om čim se razriješi novonastala situacija na nacionalnoj razini oko HNS-ove podrške HDZ-ovoj Vladi.

“Nema potrebe da se u Gradskom vijeću dalje vode bitke koje se vode na nacionalnoj razini, ili koje su se vodile u izbornoj kampanji. Građani su svoje rekli, znamo koliko tko ima težinu u očima građana i mislim da prema tome trebamo formirati Gradsko vijeće”, rekao je Čehok.

Komentirao i koaliciju

 

Čehok se kratko osvrnuo na novonastalu situaciju rekavši: “Bolje preljub s Plenkovićem, nego brak s Bernardićem”, poručio Čehok, piše portal eVaraždin.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI