ČEHOK OBJAVIO: ‘Grad Varaždin i deset općina uskoro zajedničko područje’

Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok objavio je putem svog Facebook profila da je primljena odluka da više jedinica lokalne samouprave zajedničkim stožerom Civilne zaštite prošire mjesto prebivališta ili boravka te da se Varaždincima omogući kretanje bez propusnica unutar tog područja.

“Grad Varaždin i 10 općina – uskoro zajedničko područje!

Poštovani građani, danas je primljena odluka, riječ je o Dopuni prethodne odluke, kojom se omogućuje upravo ono što smo tražili – da više jedinica lokalne samouprave zajedničkim stožerom Civilne zaštite prošire mjesto prebivališta ili boravka i da našim građanima omogućimo kretanje bez propusnica unutar toga područja. Hvala zastupniku Anđelku Stričak na koordinaciji“, stoji u objavi.

Čehok u objavi naavodi kako je vidio protuargumente te da ovime ne potiče da se više putuje već je riječ o području inače dnevnih migracija.

“Po logici onih koji smatraju da ne treba širiti područja, onda bi u Zagrebu trebalo ograničiti kretanje samo na Utrine pa samo na Sopot, pa na Dubravu, pri čemu ta naselja imaju više stanovnika nego svih 10 općina“, dodaje.



“Ali, još jednom – ostanite doma, idite u druge općine ili grad samo u prijekoj potrebi!”, ističe Čehok.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI