Čelnicima bonusi, radnicima ‘noga’: Sedam stotina ljudi ostaje bez posla

Screenshot

Niskobudžetna irska zrakoplovna kompanija Ryanair planira ukinuti stotine radnih mjesta, objavio je u četvrtak izvršni direktor Michael O’Leary. Osim toga, tvrtka bi, zahvaljujući zelenom svjetlu dioničara, u narednih pet godina mogla računati na 100 milijuna eura bonusa.

“Ryanair ima više od 500 pilota”, kazao je O’Leary, istaknuvši da tvrtka planira ukinuti između 500 i 700 radnih mjesta, uključujući ona u sjedištu kompanije u ​​Dublinu.

Nekim radnicima ponuđen je neplaćeni 12-mjesečni dopust, dok bi ostali od sljedećeg tjedna mogli početi dobivati obavijesti o otkazu, dodao je šef irske aviokompanije.

Ryanair u Europi zapošljava oko 17.000 radnika, a uprava je u srpnju upozorila da bi moglo doći do ukidanja čak 900 radnih mjesta.

Paralelno su dioničari, tijesnom većinom glasova (50,5 posto), odobrili plan isplate bonusa, prema kojem bi O’Learyju u idućih pet godina moglo biti isplaćeno oko 100 milijuna eura, ako profitabilnost kompanije u tom razdoblju bude udvostručena.



U protekle dvije godine, cijena Ryanairove dionice je prepolovljena, zbog niza sukoba sa sindikatima i kašnjenja letova zbog prizemljenja Boeinga 737 MAX.

O’Leary je pak u veljači objavio da će u najvećoj europskoj niskotarifnoj aviokompaniji ostati još pet godina. Kompaniju vodi već četvrt stoljeća.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI