ČERMAK O PISMU ZA POMILOVANJE MUSTAČA I PERKOVIĆA: ‘Svi stojimo iza svojih potpisa, a zašto je povukao svoj potpis general Ćosić to treba pitati njega’

Pomilovanje Zdravka Mustača i Josipa Perkovića, bivših obavještajaca jugoslavenske tajne policije UDBA-e od predsjednika Milanovića traže generali iz iz Domovinskog rata Ante Gotovina, Ivan Čermak, Pavao Miljavac, Ljubo Ćesić Rojs, Marinko Krešić i Davor Domazet Lošo.

Među potpisnicima je bio i Krešimir Ćosić koji je svoj potpis povukao.

Čermak je za N1 rekao da “sve što su imali za reći o brigadiru Perkoviću i Mustaču rekli su u pismu i nema dodatnih komentara za sada”.

“Svi stojimo iza svojih potpisa, a zašto je povukao svoj potpis general Ćosić to trebate pitati njega”, rekao je Čermak za N1.

Podsjetimo, u pismu koje potpisuju generali, od predsjednika Zorana Milanovića traže pomilovanje za Mustača i Perkovića zbog njihovih zasluga u uspostavi Republike Hrvatske i doprinosa u Domovinskom ratu.“Dvojica vrlo zaslužnih ljudi za obranu RH nalaze se na izdržavanju kazni koje su proizašle kao direktna posljedica pogrešne odluke sudaca Vrhovnog suda i neusklađenosti njemačkih i hrvatskih zakona vezano za kaznu i prava na uvjetni otpust. Ova nepravedna situacija u kojoj su se našli brigadir Josip Perković i brigadir Zdravko Mustač ne može se razriješiti redovnim pravnim mehanizmom.

Zato vas, gospodine predsjedniče, molimo da vi sanirate nepravedne posljedice za naše suborce, u okviru Vaših zakonskih i ustavnih ovlasti”, navode generali u pismu.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI