ČEŠKA SRAMOTA U HRVATSKOJ: Tamošnji mediji zgroženi su ponašanjem svojih sunarodnjakinja na Drveniku!

Foto: kolaž Dnevno Foto: Screenshot, Facebook

Nakon incidenta na otoku Drvenik Veli kada su Čehinje uz pomoć svog domaćina, misleći kako su na privatnoj plaži, pokušale s iste otjerati novinarku Tonku Alujević i njezinu prijateljicu, koje su cijeli incident i snimile, strasti oko ovog događaja se ne smiruju.

U slučaj se na koncu uključila i policija koja nije utvrdila nikakvo kršenje zakona od strane kupačica, a incident je stigao i do čeških medija, koji su zgroženi ponašanjem svojih državljanki.

“Češka sramota u Hrvatskoj!” naslov je češkog portala idnes.cz koji donosi priču o blamaži svojih turista.


“Česi su lokalno stanovništvo tjerali s plaže uz brojne uvrede! Incident na Drveniku Velom završio je velikom sramotom za grupu čeških putnika i njihovog domaćina. Vulgarno je psovao i pozvao policiju, a sada se suočava s optužbama za kršenje zakona”, piše češki portal.

Češki mediji “crveneći se” od srama prenose i kako je novinarku Alujević jedna od gošći udarila mobitelom u glavu.Pišu i o tome kako je policajka koja je došla na poziv vlasnika vile Centovi dvori rekla “kako je mislila da sjede u njegovom dnevnom boravku i potom naglasila kako obala šest metara od mora po zakonu ne može biti privatno vlasništvo”.

U prilično samokritičnom tekstu stoji i kako su “naivni Česi u sandalama česta pojava u Hrvatskoj. Nisu nepoznanica ni za njihove spasioce.”

Slobodna Dalmacija piše da su iz Ministarstva poručili kako će na teren izaći inspekcija koja će utvrditi je li Meštrović plažu koristio ilegalno.

Dan nakon incidenta, plažu više nije bilo moguće rezervirati preko stranice Booking, a obrisani su i dijelovi gdje je vlasnik vile Tomislav Meštrović u oglasima obećavao potencijalnim gostima “privatnu plažu”, što prema hrvatskim zakonima ne postoji.

Ni Facebook stranica objekta više od četvrtka ne postoji, a osim toga, vile Centovi dvori nema ni na Airbnb-u, još jednoj poznatoj stranici za rezervaciju smještaja.

Na Trip Advisoru, pak, nema nijedne recenzije smještaja, a pojavile su se i brojne negativne recenzije objekta.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI