ČESTITKE GABRIELU BORIĆU S OTOKA NJEGOVIH PREDAKA: ‘Pričao je da će biti predsjednik’

Twitter

Predsjednički izbori u Čileu s velikim zanimanjem pratili su se na Ugljanu. Pradjed i prabaka novog čileanskog predsjednika Gabriela Borića prije više od 120 godina otišli su s Ugljana u Čile. On još uvijek održava kontakte s rodbinom na tom otoku, a zadnji put je na Ugljanu bio 2010. godine, objavio je HRT.

Među obiteljskim uspomenama Zdenka Borić čuva fotografiju bračnog para koji je s Ugljana otišao u Čile, Gabrielova pradjeda i prabaku. Čileanskom predsjedniku rođakinja je u trećem koljenu. Kada se povezala s njegovim stricem preko društvenih mreža, posjetio ju je i Gabriel Borić.

“Gabriel je bio u trećoj ‘turi’ rođaka koji su došli iz Čilea, posjetio nas je dok je dvojicom braće bio na proputovanju Europom, rekla je Zdenka te dodala kako ga i nakon gotovo 12 godina pamti po ozbiljnosti. Pamtim koliko je bio ozbiljan i koliko su ozbiljni bili ti njegovi razgovori, bez ‘small talksa’ što bi rekli Englezi. Tada sam mu rekla: ‘Kad postaneš predsjednik jednog dana ćeš avion poslati po mene”, rekla je Zdenka Borić.

Njegovih predsjedničkih ambicija sjećaju se i ostali rođaci.

“On je priča kako će jedan dan postati predsjednik Čilea, smijali smo se tome i samo smo rekli: da, da, da… Došao tu, 25 godina je imao”, prisjetio se Domagoj Kombura s Ugljana.



“Čast mi je da su se svi dobro snašli u Čileu i da su tamo poznati, od nadbiskupa koji je u Punta Arenasu, Vladimira pa da svih ostalih i eto na kraju do gospodina Gabriela”, rekao je Šime Borić, rođak Gabriela Borića.

Novoizabranom čileanskom predsjedniku stigle su brojne čestitke.

“Jutros smo uputili službenu čestitku u ime općine i svih stanovnika, vidjet ćemo kako će se stvari odvijati u budućnosti, ali zašto ga ne pozvati i u službeni posjet kao predsjednika Čilea”, rekao je načelnik Općine Preko Jure Brižić.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI