CIJENE SMJEŠTAJA NA MORU OTIŠLE SU U NEBESA: Sedam dana na Pagu koštat će vas pravo malo bogatstvo

Foto: Sasa Miljevic/PIXSELL

Da je u ožujku netko pitao iznajmljivače kakva će im biti sezona, vjerojatno ne biste našli nijednoga koji bi predvidio baš ovakvu sezonu.

Ako odete na booking.com i pokušate naći smještaj u Makarskoj sljedećeg tjedna za dvije osobe, naći ćete točno jedan apartman s tri zvjezdice koji ćete za tjedan dana platiti paprenih 22.000 kuna.

Ništa nije bolje ni na Pagu gdje ćete kao par tjedan dana u hostelu platiti više od 22.000 kuna.

Doručak je uključen u cijenu, ali kupaonicu ćete dijeliti s cijelim katom. Želite li biti sami s voljenim ili voljenom i otići na Pag, to će vas zadovoljstvo doći 133.000 kuna.

Slično je i drugim dijelovima Hrvatske – od Istre do Dubrovnika. Jedan od razloga dobrim rezultatima je i nova revidirana korona karta EU na kojoj je Hrvatska narančasta, dok je ostatak Mediterana crven.



U ovim trenucima na odmoru je milijun i 70.000 turista u Hrvatskoj. I dalje tradicionalno prednjači Istra potom Kvarner, Splitsko-dalmatinska te Zadarska županija. Najviše je uz domaćih gostiju onih iz Njemačke, Slovenije, Poljske, Austrije i Češke. S obzirom na to da je u sedmom mjesecu bilo preko 80 posto turista u odnosu na 2019., ovo je savršen ulazak u kolovoz.

Turistički djelatnici govore kako ni u najboljim scenarijima nisu mogli zamisliti tako dobru situaciju.

“Od polovice osmog još uvijek ima mjesta jer ove godine ljudi bukiraju last minute, najviše zbog toga jer uzimaju u obzir epidemiološku situaciju”, govori predsjednik Udruge hrvatskih putničkih agencija pri HGK Boris Žgomba za RTL.

A prema epidemiologiji i novoj korona-karti, ostajemo narančasti barem do idućeg četvrtka, dok su konkurenti u problemima. Španjolska i Italija imaju nepovoljniju sliku nego prošloga tjedna, kao i Grčka, koja se sve više crveni.

“Daleko smo od crvene, daleko od rizične, pa se ja nadam da će tako ostati”, poručuje Žgomba.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI