CIJEPLJENJE OD SADA SAMO NA JEDNOM MJESTU! U Zagrebu uvode nove promjene: Testiranje na koronavirus je besplatno, no ima onaj ali…

Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Slijedeći upute Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), zagrebački Stožer civilne zaštite donio je, prema uputi odluku o uspostavi turističke COVID-19 ambulante.

Ambulanta će se nalazit na lokaciji Doma zdravlja Zagreb Centar na Aveniji Većeslava Holjevca 22, te će raditi od ponedjeljka, 2. kolovoza do opoziva, izvijestio je Gradski ured za zdravstvo.

Radno vrijeme turističke COVID-19 ambulante je svakim radnim danom, vikendom i blagdanima od 8 do 16 sati. Pripravnost je organizirana svakim radnim danom, vikendom i blagdanima od 16 do 24 sata na broj telefona: 091/489-7022.


Turisti koji borave u Zagrebu u turističkoj će ambulanti moći obaviti brzi antigenski test (BAT) po cijeni od 75 kuna, po preporuci Ministarstva turizma i sporta.

Uspostavlja se i organizirano mjesto izolacije za goste i turiste oboljele od COVIDA-19 čija klinička slika ne zahtijeva hospitalizaciju te organiziranu karantenu ili samoizolaciju za zdrave kontakte oboljelih u objektu Grad mladih, na Aleji hrvatske mladeži 19, od 2. kolovoza do opoziva.Stožer je također donio i odluku o provođenju besplatnog BAT-a za građane Zagreba, nakon što ih na isto uputi liječnik obiteljske medicine.

Za građane koji se žele testirati BAT-om iz osobnih razloga, odnosno bez upute liječnika, test je također besplatan, ali građani sami snose troškove postupka testiranja prema važećim uputama HZZO-a.

Brzo antigensko testiranje bit će omogućeno na lokaciji Dom zdravlja Zagreb Centar – Siget, u Aveniji Većeslava Holjevca 22, svakim radnim danom, vikendom i blagdanom od 8 do 11 sati bez prethodnog naručivanja.

Uz navedene, Stožer je donio odluku o privremenoj obustavi cijepljenja od 3. do 15. kolovoza za tri lokacije, a to su Dom sportova (Trg Krešimira Ćosića 11), Sportska dvorana gimnazije Lucijana Vranjanina (Trg hrvatskih pavlina 1) i Srednja tehnička škola Jelkovec (Vladimira Strahuljaka 1, Sesvete).

Cijepljenje u Zagrebu tijekom kolovoza bit će organizirano na lokaciji Zagrebačkog velesajma (Paviljon 6, Avenija Dubrovnik 15) ponedjeljkom, srijedom i petkom od 8 do 12 sati te utorkom i četvrtkom od 15 do 19 sati.

Tako će Grad Zagreb osigurati potrebnu dostupnost, mogućnost kontinuiranih javnih poziva, mogućnost naručivanja putem e-građani i platforme “Cijepi se”, kao i pozivnih centara, uz istovremeno osiguravanje termina za docjepljivanje, odnosno dobivanje druge doze cjepiva, navodi se u priopćenju.

Raste broj aktivnih slučajeva

U posljednja 24 sata zabilježeno je 188 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 1076.

 

Među njima je 149 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 12 pacijenata. Preminula je 1 osoba.

Prema podacima HZJZ-a, u Gradu Zagrebu je danas novooboljelo 35 osoba. U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ-a “Dr. Andrija Štampar“ obrađena su 233 uzorka, od kojih je 13 bilo pozitivno.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI