CILJEVI NOVE SRPSKE PREMIJERKE: Na jednoj je stvari posvećeno radila posljednjih nekoliko mjeseci!

Srdjan Ilic/PIXSELL.

"Osobno ću se angažirati da svi zajedno radimo na ciljevima koji su veći i važniji od svih nas pojedinačno", poručila je Brnabić

Mandatarka za sastav nove srbijanske vlade i dosadašnja ministrica državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić najavila je u četvrtak, prihvaćajući mandat za sastav vlade, da će se posvetiti poslu s ciljem da Srbiju uvede u red modernih država.

Naglasivši da je “velika čast služiti svojoj zemlji”, Brnabić je rekla da će “svoj posao raditi pošteno i s ljubavlju”.

“Svjesna sam odgovornosti koju preuzimam jer trebam naslijediti pravog lidera, kao i obveze prema građanima koji očekuju da rezultate rada vlade osjete kroz bolju kvalitetu života”, navela je Ana Brnabić u pisanoj izjavi.

>>> Vučić prelomio – Srbija dobiva gay premijerku: ‘To je njezino pravo, mene zanima rezultat’

Potvrdivši da je prihvatila mandat koji je dobila od srbijanskog predsjednika i da se već počinje spremati za sastavljanje vlade i programskih osnova njezina rada, Brnabić je naglasila važnost nastavka započetih projekata kao i namjeru da “s timom u srbijanskoj vladi i svim državnim institucijama nastavi raditi na reformiranju državne uprave”.



“Započeti poslovi moraju se završavati, a ja sam posljednjih mjeseci posvećeno radila na tome da Srbiju uvedemo u red modernih država u kojima državna uprava radi efikasno i u funkciji građana”, istaknula je Brnabić.

“Osobno ću se angažirati da svi zajedno radimo na ciljevima koji su veći i važniji od svih nas pojedinačno”, poručila je Brnabić u izjavi koju prenosi agencija Tanjug.

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić povjerio je danas mandat za sastav buduće vlade dosadašnjoj ministrici državne uprave i lokalne samouprave.

Vijest o budućoj predsjednici srbijanske vlade izazvala je veliku pozornost i u svijetu zbog činjenice da je Ana Brnabić prva žena na čelu srbijanske vlade u njezinoj povijesti te da je prva osoba deklarirane homoseksualne orijentacije na čelu vlade neke od balkanskih zemalja.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI