Čime ga je pridobio Plenković? Zoltan Kabok podijelio s javnosti

screenshot

Novi glasnogovornik HDZ-a Zoltan Kabok otkrio je u intervjuu Večernjem listu da ga je u stranku pozvao predsjednik HDZ-a Andrej Plenković, pa je nakon 33 godine rada u novinarstvu započeo novu karijeru. Prvi tekst u Slobodnoj Dalmaciji napisao je 1986., a nekoliko godina kasnije došao je na Hrvatski radio, a kasnije je, uz posao na radiju, radio i na Hrvatskoj televiziji. Lani je, nakon 25 godina na Prisavlju, prešao na RTL.

Novu dužnost preuzeo je u petak, 1. veljače u sjedištu HDZ-a na zagrebačkom Trgu žrtava fašizma. “Još se, priznajem, moram naviknuti na nešto što u životu nikad nisam radio premda imam prilično jasnu predodžbu svojih zadaća i iskoraka koje ću poduzeti. Pokušavam pohvatati konce, pozicionirati se i snaći u prostoru. Dobro je što slijedi vikend pa zapravo punom parom sve starta od ponedjeljka”, govori Kabok za Večernji list. Kaže da se novinarstva nije zasitio.

Pojasnio je i kako je stigla ponuda da postane glasnogovornikom HDZ-a. “Nakon što mi je stigla ponuda, u tri dana smo se sve dogovorili. Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković nazvao me, rekao mi što od mene očekuje, što bi trebao biti moj posao. Kazao je da od mene očekuje iskrenu suradnju i otvorenost, a zapravo i ja tako vidim svoje djelovanje u budućnosti, pogotovo prema kolegama novinarima prema kojima treba otvoriti sve kanale i informacije kako bi javnost na kvalitetan način bila informirana o tome što se događa”.

Osvrnuo se i na komentar bivšeg kolege Zorana Šprajca koji je u RTL Direktu rekao: “Naš se Zoltan prihvatio tog nezahvalnog zadatka da govori što mu drugi kažu”.

“Šprajc je odličan novinar, radi odličnu i gledanu emisiju, ima svojstven humor, ali profesionalno i kolegijalno ja nikada ne bih tako postupio”.



Vrhuncem novinarske karijere smatra posao ratnog reportera. “Kada ste ratni reporter, odluka se često mora donijeti u 30 sekundi, i u nemogućim uvjetima morate naći sugovornika, a preciznih dogovora nema jer je situacija kaotična, puno je stresa. I čovjek se tada navikne da ga u tim situacijama malo pošprica adrenalin. Tada, ili radite i grizete sto na sat ili se zaledite”.

Odgovor na pitanje bi li se to što je HDZ izabrao novog glasnogovornika moglo tumačiti kao ozbiljna priprema ili možda još jedna najava da nam se pripremaju izvanredni parlamentarni izbori, prepustio je novom šefu. Samo je kratko dometnuo “To je pitanje za predsjednika HDZ-a”.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI