Čime je Predsjednica RH navukla (novinarski) čopor na svoj trag?

: Patrik Macek/PIXSELL

Kako se može pljunuti i omalovažiti osoba? Na razne načine. Navest ćemo neke koje su sada u redovitoj uporabi kao novinarska manira

Što je arijergarda? To je postrojba koja brani uzmak, zalaznica. U našem slučaju radi se o ostacima komunističko-jugoslavenskih paleoantropa koji se pandžama drže za kliske stijene niz koje su već otklizale cijele države, pa čak i kontinenti. Nestale su komunističke strukture i urušile se u paklene jazbine zajedno sa tajnim arhivima, logorima, podzemnim i nadzemnim mučionicama, otočkim infernalnim sablasnim stratištima, ili dalekim kolimskim grobnicama milijuna robijaša.

Ali nisu nestali svi jer postoje i potomci njihovi koji su na vrijeme uljegnuli u najjaču bunkersku zalaznicu- medijsku scenu. Naš slučaj nije počeo 2000. godine, ali se tada učvrstio i ojačan novim mlađahnim snagama ostao do danas. To su kadrovi kojima nigdje ne nedostaje dobro podrijetlo, najčešće kosovsko, udbaško, oficirsko, partijsko ili pak neko pervertitsko koje se nametnulo zahvaljujući ubijanju Boga što se snažno provodi već dvije stotine godina.

O tom bunkerskom medijskom harmagedonu baš u Našoj Lijepoj kanim nešto malo prozboriti. Razgranao se on na grane takozvane državne i privatne, ali kad sve zbrojimo – iste ptice istim glasom pjevaju na tim granama. Ne samo da pjevaju, nego kriješte i napadaju kao u hičkokovskom filmu svakoga tko se oglasi različitim glasom. U posljednje vrijeme osilile se crne darkerske vrane, napadaju sve i sva, a osobito predsjednicu Republike Hrvatske Kolindu Grabar Kitarović.

Kako se može pljunuti i omalovažiti osoba? Na razne načine. Navest ćemo neke koje su sada u redovitoj uporabi kao novinarska manira.

Tako npr. postaviš Predsjednici neko pitanje i ne dopustiš da dovrši rečenicu. Nije važno- prvu ili drugu. Uglavnom ona je predstavljena bezglavo, jadno i nemušto, nedoučeno, kao kokoš koja nema znanja ni manira. Svi slušatelji i gledatelji vide kakva je to podla rabota, ali šute. Onaj tko progovori, nema načina da dobije odgovor iz bunkera HRT ili sličnih. Tako je sada najnoviji primjer posjet Predsjednice SAD-a i izjave koje su trebale objasniti uspjeh toga putovanja. Ali, ne ćeš vraže! Ne samo što ne vidjesmo slike s toga putovanja, nego se po povratku Predsjednici začepe usta i cijela bi nacija morala listati po imajućim ili neimajućim portalima kao i lažima po novinama da se čuje i vidi istina. Njoj, gospođi Predsjednici, valjano su začepili usta. Još na HRT-i, tobožnjoj državnoj televiziji nismo čuli suvisli razgovor koji bi vodila pismena i ozbiljna novinarska osoba s Predsjednicom. I već neka čudesna komisija radi na temelju slutnji i nedokazanih optužbi da se Predsjednici dokaže krađa narodnoga novca.



Drugi način ponižavanja je poredak vijesti na državnoj televiziji. Bez obzira na značenje Predsjednicinoga političkoga uradka, može doći na red tek poslije svih banalnosti ili beznačajnosti, peta ili sedma, sasvim svejedno. Neki bezimeni starčić priča kako će se voziti na svom biciklu iako je snijeg, on dobije cijelu rečenicu, zajedno s mucanjem ili trivijalnim sadržajem, a onda , kak bi rekli naši Zagorci, teda-negda i Ona, Predsjednica RH. Takav poredak vijesti nije iznimka, on je redovita pojava jer glavni urednici tako određuju. Prioritete će dobiti bilo kakva klatež s nesuvislim budalaštinama, ali ne i Predsjednica.

Treći način je postao također model ponižavanja Predsjednice. To su ambijenti gdje će novinar ukebati priliku da u nekakvoj nigdini ili nezgodnoj pozi uhvati Predsjednicu i postavi pitanje. Na to pitanje ne očekuje odgovor. To je samo izgovor da se u nepriličnoj situaciji gdje kamera bira komadić frizure ili cipelu Predsjednice, izvrgne ruglu.
Posebna i najmonstruoznija metoda na HRT i ostalim tv su takozvane ankete koje nešto uče blesavi hrvatski puk. Popularni političari postrojavaju se: skinuta je s prvoga mjesta jer se pokazalo da je u izjašnjavanju suviše domoljubna. Dolje s njom!!! Sada je popularan Plenković. Dok ne ugrabe njegovu izjavu koja će koincidencijom biti uz bok Predsjednice. Ta se metoda ponavlja do mučnine – već nedjelatni političari još uvijek se gaze u takvim tobože objektivnim anketama- pa će tako jadni Karamarko biti redovito udaran čizmom u lice kao najomrznutiji političar, što je i najblesavijem Hrvatu jasno da je laž.

Svaki dobar potez Predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović dočekan je s prezirom, zlobom, ne prestaje traganje polupismenih skriba onim komunističkim pitanjem: što je ona time mislila?

A sve se može svesti na potez što je odstranila bistu Broza iz Predsjedničkih dvora.

Time je zauvijek navukla čopor na svoj trag.

Izvor: narod.hr

Facebook Comments

Loading...
DIJELI