ČINI SE DA SU MASKE PALE: Krišto u Splitu podržala Mostova kandidata, pa udarila po svima! Iz Domovinskog pokreta joj stigao žestoki odgovor

Foto: Paun Paunović/Cropix

Podršku gradonačelničkom kandidatu Mosta Josipu Markotiću u Splitu je u četvrtak dala saborska zastupnica Karolina Vidović Krišto te kritizirala ostale koji su bili na vlasti u Splitu, a kritiku je uputila i Možemo, aktualnoj vlasti u Zagrebu.

“Riječ je o čovjeku koji je pokazao da je moralan, koji radi za opće dobro i zalaže za malog čovjeka. Hrvatskoj danas ne trebaju političari koji će vladati već koji će služiti i oni koji će poštivajući zakone pokazati da poštuju građane”, rekla je Vidović Krišto u Splitu i dodala da Markotića podržava jer je riječ o drugačijoj politici.

Dosadašnji političari su, kaže, pokazali što i kako mogu uključujući i Možemo! koji je “na vlasti u Zagrebu pokazao da je dio vladajućih struktura i izdanak krupnog kapitala”.

To nema veze ni sa lijevim, ni sa zelenim, to su ideološki ekstremisti koji rade na štetu hrvatskih građana, ustvrdila je, a za Domovinski pokret rekla da se treba izjasniti što su oni – jesu li politička ili poslovna jedinica PPD- a, Prvog plinarskog društva iz Vukovara.

Rekla je i da u izborima u drugom po veličini u gradu u Hrvatskoj ne može biti neutralna poručivši da je glas za bilo koju od dosadašnjih vladajućih opcija glas za nastavak rastakanja države.



Upitala je i tko je Zoran Đogaš, nestranački kandidat HDZ- a za gradonačelnika Splita, koji nikada, kako tvrdi Vidović-Krišto, nije digao glas protiv nepravde.

HDZ, kaže, već dugo nije stranka već “organizacija za zaštitu međusobnih privilegija” i to je znak da taj čovjek radi za svoje osobne interese, a sigurno ne za interese građana Splita, ocijenila je. Za SDP je kazala da je “po nepravdi i korupciji stariji brat HDZ-a”.

Za Ivicu Puljka, gradonačelničkog kandidata Centra, je rekla da mu je “desna ruka” očito nestabilna osoba misleći pritom na njegovog zamjenika Bojana Ivoševića te dodala da ljudi koji se stalno moraju baviti svojim aferama ne mogu voditi grad.

Davanje glasa onima koji su toliko puta iznevjerili birače je nastavak agonije, Hrvatska ima poštene i sposobne ljude, a jedan od njih je Josip Markotić.

Za Pametno za Split i Dalmaciju nije čula, a o Možemo je navela da su u Zagrebu je dio vladajućih struktura i izdanak krupnog kapitala. Nazvala ih je  ideološkim ekstremistima koji rade na štetu građana, zaključila je Vidović Krišto.

Njezin istup u Splitu i podrška Mostvu kandidatu nije prošao nezapaženo. Splitska podružnica Domovinskog pokreta, stranke koju je početkom siječnja napustila Vidović Krišto, na Facebooku je komentirala kako se Karolina Vidović Krišto napokon razotkrila.

Karolina Vidović Krišto krenula je stopama Mosta i napokon se razotkrila; baš kao i posrnuli mostovci, priklonivši se onima koji su čista suprotnost svega što je predstavljalo njezine, naoko čvrste nacionalne stavove i konzervativne ideale. Saborska zastupnica Karolina Vidović Krišto kao da je prespavala godinu dana katastrofalne vlasti Puljak – Most u Splitu. Bivša lijeva vlast pokazala se izrazito nesposobnom za provođenje kapitalnih projekata, bavili su se vlastitim problemima, upali u skandalozne i bizarne afere – i zaboravili na građane Splita.

Svoju nesposobnost odlučili su zamagliti ideološkim temama po uzoru na katastrofalnu zagrebačku vlast, predvođenu Tomislavom Tomaševićem. Ekipa iz Mosta, odani koalicijski partner Ivice Puljka, odlučila je dodatno zbuniti birače u Splitu i sudjelovati u neviđenom političkom cirkusu. Birači sada s nevjericom svjedoče i kako se istom tom cirkusu odlučila pridružiti i Karolina Vidović Krišto!

Po prvi put u povijesti Splita, desnica okupljena oko Domovinskog pokreta (HSP, Hvatski suverenisti i HDS) ujedinjeno izlazi na izbore. Domoljubne opcije koje imaju viziju i znanja kako voditi Grad Split okupile su se da bi zaustavile katastrofalni scenarij kojem svjedočimo u smećem zatrpanom Zagrebu.

KVK i ekipa iz Mosta očito su pristali biti dio predstave koju organizira Ivica Puljak, a svojim savjetima sigurno pridonosi i ekipa iz platforme Možemo! I sve to pod egidom “ideološkog moratorija” koji već mjesecima promovira Most preko bračnog para Raspudić, preuzetog od protuorbanovske opozicije u Mađarskoj.

U Splitu smo okupili sve političke aktere koji dišu hrvatski i domoljubno. Tom zajedništvu mogli su se pridružiti i Most i zastupnica Vidović Krišto, ali oni su ipak odlučili držati ljestve Puljku u njegovom ideološkom, ekstremno lijevom pohodu na Split. Možda ih uskoro vidimo i kako farbaju klupice u dugine boje, zajedno s Tomislavom Tomaševićem! Pod zastavama istih boja ionako su već nastupili. Nedostajala je jedino zastupnica koja se outala dva tjedna kasnije.

Istina zaista nema cijenu i drago nam je što su je građani Splita na vrijeme imali priliku uočiti. KVK se samo razotkrila. Tko je sljedeći?, poručili su na Facebooku.

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI