ĆIPE BEZ RUKAVICA: ‘HDZ ima toliku moć da potroši nekog heroja Domovinskog rata kako bi ušutkao branitelje’

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

U slobodnom govoru u Saboru Stipe Mlinarić Ćipe žestoko se obrušio na vladajuću stranku.

Povod je bilo donošenje Zakona o civilnim žrtvama rata, a donošenje istog zastupnik Domovinskog pokreta nazvao je nacionalnom izdajom.

“Želim ukazati na činjenicu koja je za Hrvatsku vrlo opasna i koja omogućuje da se Hrvatska prodaje, ponižava, izdaje i upropaštava. U Hrvatskoj, naime, ne postoji institut zaštite nacionalnih interesa koji bi spriječio predsjednika Vlade da, primjerice, kada mu se za tim ukaže potreba, proda najsvetije nacionalne interese. To znači da je da je Hrvatska kao oteti brod koja ovisi isključivo o volji, milosti i nemilosti gusara koji su ga zaposjeli”, rekao je za govornicom.

“Još odavno, od trenutka kad je razgranao svoje pipke vlasti i ispolitizirao institucije, HDZ ima takvu moć da može provesti odluku kakvu god želi.

To će dokazati i o ovaj zakon o navodnoj zaštiti civilnih žrtava, koji se donosi kako bi se povlađivalo okupatoru, kako bi se relativizirao Domovinski rat i kako bi se osigurala financijska neovisnost birača stranke Gorana Hadžića, SDS-a.



Koliko god da se narod na tim zgražao, a branitelji negodovali, zakon će proći. HDZ ima toliku moć da će uvijek naći načina da potroši nekog heroja i legendu Domovinskog rata kako bi preko njegove karizme ušutkali branitelje, jer branitelji neće dići šator pred HDZ-ovim ministarstvom iako ono nastavlja politiku onog ispred kojeg su prosvjedovali, a i on s njima”, dodao je Ćipe.

Krivnju za sve prebacio je na nedostatak unutarstranačke demokracije u HDZ-u.

“Nedostatak unutarstranačke demokracije u HDZ-u preljeva se tako na cijelu državu. Hrvatska zapravo u praksi nije demokratska država.

Iako se tako zove, zovu se tako i Kina, Srbija i Bjelorusija, a u praksi to nisu demokratske države. Hrvatska zapravo živi u bahatom totalitarnom sustavu koji se odvija formi demokratskih procesa koji to nisu.

Takav totalitarizam uvijek može biti siguran da će između branitelja izvući jednog Tomu Medveda kojeg će potrošiti, izigrati, obmanuti i zavesti i koji će stalno raditi kompromise protiv vlastiti savjesti jer će misliti da tako štiti braniteljsku populaciju.

Uvijek će naći i jednog istaknutog intelektualca, bilo koga, iz svake sfere društva, kao što rade drugi totalitaristički sustavi, da im drži svijeću.

Uvijek će naći i neku braniteljsku udrugu i trgovačko-koalicijskog partnera i pokriti se s njime kao sa smokvinim listom i nastaviti uništavanje Hrvatske. U hrvatskoj politici se dogodilo toliko izdaja nacionalnih interesa, nitko nikad nije odgovarao, a neće bi za ovu koja se danas događa. A događa se zato što ne valja izborni zakon, ne poštuje se ustav i ne poštuju institucije”, oštro je poručio.

Na njegovo izlaganje predsjednik Sabora Gordan Jandroković se nasmijao.

“Vi ćete sigurno pobijediti na izborima s obzirom kako ste nas opisali”, iznio je opasku Jandroković.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI