ĆIPE UZVRATIO JEDNAKO ŽESTOKO I OPET SPOMINJE ANEMIJU! ‘Plenkovićeva dijagnoza prelazi u paranoju, podsjeća na politiku prije 91’

Foto: Damjan Tadić/Cropix

Saboorski zastupnik Domovinskog pokreta (DP) Stipo Mlinarić Ćipe odbacio je mogući ruski utjecaj na oporbu u navodnom pokušaju rušenja vlasti u Hrvatskoj te istaknuo da ne vidi ništa problematično u želji oporbe da smijeni vladajuće.

“Što se tiče Rusije i Rusa, mogu reći da jedino što sam učio ruski jezik u školi u Vukovaru, tolika je moja veza s Rusima”, izjavio je novinarima Mlinarić Ćipe reagirajući na premijerovo prozivanje oporbe za udruživanje u rušenju vlade, moguće orkestrirano i izvana.

Premijera Plenkovića zastupnik DP-a pozvao je da se ne boji hrvatskog naroda ni mogućih prosvjeda te da ukloni ogradu s Markova trga, gdje je sjedište vlade.

“To govori čovjek koji ovdje (na Markovu trgu) drži ogradu zbog koje se ne može pristupiti trgu. Rekao bih da polako njegova dijagnoza prelazi u paranoju”, izjavio je Mlinarić referirajući se na premijerovu izjavu kako je oporba istragu o nezakonitom plinskom biznisu u Ini iskoristila za rušenje vlade i da je to orkestrirana operacija prepoznatljivih aktera, a da se samo mora još vidjeti koliko je ona samo unutarnja, a koliko je i vanjska.

Također, Mlinarić Ćipe najavio je kako će predložiti Klubu Domovinskog pokreta da službeno zatraži uklanjanje ograde s Markova trga nazvavši je ruglom koje sprječava pristup trgu.



Nije mu, kaže, jasno i zašto bi se premijer Plenković bojao mogućih prosvjeda, koji su demokratski način da narod izrazi nezadovoljstvo vlašću.

“To je prilika da se kaže ‘nama je dosta vašeg lopovluka, kriminala, mi se gadimo da neki umirovljenik ima pola milijarde kuna na svom računu, a drugi kopaju po kantama za smeće’. Ako to netko kaže, to nije rušenje države, to je rušenje koruptivne vlade, a na čelu joj je HDZ i Plenković”, ustvrdio je Mlinarić Ćipe.

Plenković je ’91. zbog teške anemije otišao u Francusku

Nadalje, za premijera Plenkovića je rekao da je ’91. godine zbog teške anemije otišao u Francusku učiti jezik. Njegovu politiku prozvao je za odlazak 400.000 ljudi iz Hrvatske. Ustvrdio je i kako ga premijerova potraga za vanjskim i unutarnjim neprijateljima podsjeća na ’91. i bivšu vlast te rekao da se Plenković previše družio s takvim ljudima.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI