ĆIPU DOČEKAO ŽESTOK ODGOVOR: Josip Đakić ga nije nimalo štedio! ‘Bestijalno obmanjujete javnost’

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Saborski zastupnik Josip Đakić (HDZ) danas je odbacio “bestijalno obmanjivanje javnosti”, odnosno kritike koje je proteklih dana na prijedlog zakona o civilnim stradalnicima Domovinskog rata iznosio zastupnik Domovinskog pokreta Stipo Mlinarić Ćipe.

“Klub HDZ-a zgrožen je bestijalnim obmanjivanjem javnosti u pogledu zakona o civilnim stradalnicima Domovinskog rata. Mlinarić je teško izvrijeđao sve koji su zakon podržali, obmanjujući javnost da se njime želi podilaziti agresoru, suradnicima, doušnicima, njihovim obiteljima”, rekao je Đakić u slobodnom saborskom govoru.

Saborskom kolegi je poručio da bi trebao znati da su udruge civilnih stradalnika dugo očekivale taj zakon i poslale mu pismo u kojem jasno kažu da je taj zakon posljednja šansa priznanja njihove žrtve.


“Ćipe je prešao svaku granicu salvama optužbi”

“Za majke poginule djece, obitelji poginulih i nestalih civila, za invalide, ovaj je zakon iskaz poštovanja i pripadnosti našoj domovini, iskaz važnosti njihove žrtve i doprinos stvaranju neovisne države”, izjavio je HDZ-ov zastupnik.Upitao se i tko su ljudi koji mogu tako “monstruozno napadati zakon koji je zapravo dug države i društva prema nevinim žrtvama Domovinskog rata”.

Ne možemo se suglasiti s optužbama koje govore o svemu, samo ne o istini, koje vrijeđaju žrtvu, naglasio je Đakić i poručio Ćipi da je prešao svaku granicu kao branitelj, zastupnik, političar, “sijevajući salvama optužbi koje nemaju utemeljenje”.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI