ČLANSTVO OPET BIRA: Drugi krug unutarstranačkih izbora u SDP-u

Photo: Igor Soban/PIXSELL

U SDP-ovim lokalnim organizacijama u subotu se održava drugi krug unutarstranačkih izbora. Najzanimljiviji će biti izbori za predsjednika zagrebačke organizacije, objavio je HRT.

Profesor radnog prava zagrebačkog Pravnog fakulteta Viktor Gotovac, kojeg se smatra kandidatom sadašnjega vodstva, u prvom je krugu osvojio 524 glasa, a njegov protukandidat Matej Mišić, koji je blizak struji Davora Bernardića, osvojio je 261 glas.

Podsjetimo, u subotu, 27. studenog održan je prvi krug unutarstranačkih izbora u SDP-u, na kojem su birani predsjednici, potpredsjednici te članovi Predsjedništava općinskih, gradskih i županijskih organizacija.

Nakon prvog kruga unutarstranačkih izbora predsjednik SDP-a u Splitsko-dalmatinskoj županiji ostaje Ranko Ostojić, a predsjednik SDP-a u Krapinsko-zagorskoj županiji ostaje Siniša Hajdaš Dončić. Predsjednik SDP-a u Zagrebačkoj županiji i dalje će biti Mihael Zmajlović, u Varaždinskoj županiji saborska zastupnica Barbara Antolić Vupora, u Istarskoj županiji gradonačelnik Umaga Vili Basanese, u Požeško-slavonskoj Mitar Obradović, a u Sisačko-moslavačkoj županiji Kristina Ikić Baniček.

Izabrani su i novi predsjednici županijskih organizacija. U drugom krugu izbora birat će se predsjednik SDP-a u Šibensko-kninskoj županiji. Kandidati u toj županiji su Karlo Klarin i Ivan Rajić.



U prvom krugu, izabrani su i predsjednici gradskih organizacija. Novi predsjednik SDP-a u Rijeci postao je riječki gradonačelnik Marko Filipović, u Osijeku Milan Blagojević, a u Splitu Damir Barbir.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI