ĆORIĆ GOVORIO O ZABRANI RADA NEDJELJOM PA CITIRAO SV. FRANJU ASIŠKOG: ‘Rad nedjeljom disfunkcionalna je društvena pojava i nije dobar’

Ministar gospodarstva Tomislav Ćorić kazao je kako pitanje rada nedjeljom civilizacijsko pitanje te da će Vlada učiniti sve da to pitanje riješi.

Tvrdi kako se više od polovica ispitanih u anketi koju je provelo Ministarstvo izjasnilo se protiv rada nedjeljom.

Kaže da su se izjasnili da je “rad nedjeljom disfunkcionalna društvena pojava i nije dobar”, a dvije trećine ispitanih izabire posao s neradnom nedjeljom čak i po cijenu niže plaće.


“Što nam to govori? Da smo još uvijek društvo koje cijeni humane vrijednosti, u konačnici i brigu za čovjeka, njegovu obitelj. Da je to društvo dalo mandat ovoj Vladi da te vrijednosti očuva, da očuva dostojanstvo čovjeka i da očuva socijalnu pravdu, pokazat ćemo upravo upućivanjem Zakona o trgovini u saborsku raspravu. Socijalna pravda mora biti dugoročna politika svake vlade i zato ćemo učiniti sve da očuvamo dostojanstvo vrijednog hrvatskog radnika i njegove obitelji”, kazao je Ćorić.

Tijekom svojeg izlaganja parafrazirao je svetog Franju Asiškog, kazavši kako treba početi od onog što je nužno, učiti moguće, a zatim će se moći učiniti i ono što je nemoguće.
“Nužna je rasprava kakva ta nedjelja treba biti i kako je treba urediti. Uzet ćemo u obzir sve mogućnosti gospodarstva, ali u središtu će ostati radnik i njegova obitelj”, zaključio je ministar Ćorić, javlja N1.Facebook Comments

Loading...
DIJELI