ĆORIĆ KOMENTIRAO VANĐELIĆEVO IZBACIVANJE: ‘Nema tu nagrade, to su adekvatni ljudi koji zbog svog rada to zaslužuju’

Screenshot/N1

Ministar gospodarstva i zaštite okoliša Tomislav Ćorić govorio je o smjeni Damira Vanđelića s mjesta predsjednika Nadzornog odbora Ine.

“Republika Hrvatska koristi svoju mogućnost, na Glavnoj skupštini temeljem zaključaka sa zatvorenog dijela sjednice Vlade doći će do promjene dvaju članova Nadzornog odbora. Mediji su jutros, vidim, dobro informirani na tu temu. Novi članovi će adekvatno obavljati tu funkciju kao i stari članovi, riječ je o imenovanju na 6 mjeseci. Vjerujem da su njihovi životopisi pozati. Dakle, sve u skladu sa, u konačnici, uobičajenom praksom”, istaknuo je Ćorić.

Na upit o tome je li to politička nagrada za Davora Filipovića, koji će, pretpostavlja se, biti imenovan za člana Nadzornog odbora, Ćorić je odgovorio kako je Filipović “profesor na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, iz područja organizacije i menadžmenta, ima iskustvo članstva odnosno predsjedanja nadzornim odborom”.

“Tu nema nagrada, jednostavno adekvatni ljudi…Oba kandidata, koja su predložena, svojim životopisima i dosadašnjim radom pokazuju da to zaslužuju”, naglasio je ministar.

Podsjetimo, Vlada bi u srijedu trebala usvojiti prijedlog odluke da državu u Nadzornom odboru Ine umjesto Damira Vanđelića i Luke Burilovića predstavljaju Davor Filipović, nekadašnji kandidat HDZ-a za gradonačelnika Zagreba, te odvjetnik Branimir Škurla.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI