Ćorić o kandidaturi za šefa zagrebačkog HDZ-a: Ne zatvaram tu mogućnost

Photo: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić gostovao je u emisiji N1 televizije.

Što se tiče uredbe o gospodarenju otpadom, Ćorić je rekao da je ključno pitanje zašto je njegovi prethodnici nisu donijeli. “Zakon o gospodarenju otpadom i uredba je trebala biti donesena godinu dana po tom zakonu. Donesena je kad je Slaven Dobrović prestao biti ministar. Dobrović je mogao itekako utjecati na rješavanje pitanja na način koji je njemu bio prihvatljiv. On to nije učinio, a sad se dovodi u situaciju da vrlo često medijski istupa i moralizira po pitanjima koja su zapravo svoj smjer rješavanja dobila u vrijeme dok je on bio u mandatu”, rekao je Ćorić, osvrnuvši se na prozivke koje je na njegov račun izrekao Slaven Dobrović.

“Ja kao ministar nisam tu da se branim od optužbi”, dodao je.

Komentirajući unutarstranačke izbore u HDZ-u, koji će se dogoditi 15. ožujka, Ćorić je rekao da im se veseli. “Ja se, prije svega, veselim činjenici da će se konačno raspisati naši unutarstranački izbori pa svi oni koji s nestrpljenjem očekuju te izbore i koji su krenuli u isticanje svojih kandidatura i u unutarstranačke male bitke, doći će na svoje. To je jako dobro i pozitivno”, rekao je Ćorić.

“Ja sam svoju potporu kandidatu Plenkoviću već dao, tu nema nikakvih dvojbi. Što se tiče ostalih kandidata, oni će u iznošenju svojih kandidatura dati priliku članovima koji žele nekog drugog na čelu stranke. Miro Kovač ima svoje ime i prezime, respektabilan put, ali držim da za voditi HDZ i sve politike Vlade treba malo nešto više”, rekao je Ćorić.



Dodao je da unutarstranački izbori donose dozu živosti i živahnosti u političkoj utakmici te da to nije ništa novo. “Mi smo u situaciji u kojoj ćemo imati eventualno više kandidata i svaki od njih traži svoju šansu. Naravno da je kandidatu kontinuiteta, Plenkoviću, u interesu da to prođe mirno, a kandidatima koji napadaju tu funkciju odgovara da se retorika zaoštri. Ja se ne ufam i nemam lažnih nada da se to neće dogoditi. Ali mi se u svojim izjavama ne možemo povlađivati. Politika bi ipak trebala biti jedan odgovoran posao, kako funkcionirate danas, tako trebate funkcionirati i za nekoliko godina”, rekao je Ćorić.

Na pitanje urednika hoće li se kandidirati za šefa zagrebačkog HDZ-a, Ćorić je rekao da će vrijeme pokazati. “Ne zatvaram tu mogućnost. Vidjet ćemo što će vrijeme donijeti. Ja sam, s obzirom na predsjedanje i čitav niz raspisanih projekata, fokusiran u potpunosti na taj posao. Gradska organizacija Grada Zagreba je velika, snažna i potrebna je osoba koja će sve svoje vrijeme posvetiti upravo samoj organizaciji. Tko će to biti odlučit će kolegice i kolege na razini zagrebačke organizacije”, rekao je Ćorić.

Upitan hoće li glasati za zagrebački GUP, Ćorić je rekao da po pitanju GUP-a jako malo zna, dodavši da aktualni prijedlog zagrebačkog GUP-a ne bi podržao, piše N1.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI