ĆORIĆ O MILANOVIĆU I MOGUĆNOSTI POMILOVANJA: ‘Ako bi predsjednik to učinio, to bi bio ozbiljan presedan’

Screenshot/N1

Mogućnost pomilovanja Josipa Perkovića i Zdravka Mustača komentirao je i ministar  gospodarstva Tomislav Ćorić. On smatra da bi predsjednik Republike Zoran Milanović napravio “ozbiljan presedan” ako bi se odlučio na pomilovanje, objavio je N1. 

Na pitanje bi li on na Milanovićevom mjestu pomilovao Perkovića i Mustača koji su u Njemačkoj osuđeni zbog pomaganja u ubojstvu hrvatskog emigranta Stjepana Đurekovića, Ćorić je odgovorio kako “ne bi to tako komentirao”.

“Ako do toga dođe, nastavit ću se na riječi svog kolege, ministra uprave Malenice, to bi bio ozbiljan presedan. Sve mi djeluje dosta politizirano. Ali, bavim se gospodarstvom, to nije područje mog interesa. Ono što znam o tome slučaju, djeluje dosta ispolitizirano”, naglasio je.

Podsjetimo, generali iz Domovinskog rata Ante Gotovina, Ivan Čermak, Pavao Miljavac, Ljubo Ćesić Rojs, Marinko Krešić i Davor Domazet Lošo od predsjednika Milanovića zatražili su pomilovanje Zdravka Mustača i Josipa Perkovića, bivših obavještajaca jugoslavenske tajne policije UDBA-e. Među potpisnicima je bio i Krešimir Ćosić koji je svoj potpis ranije povukao.

Perković i Mustač osuđeni su 2016. godine na sudu u Münchenu na doživotnu kaznu zatvora za pomaganje u ubojstvu hrvatskog emigranta Stjepana Đurekovića 1983. u Njemačkoj.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI