ĆORUŠIĆ SVE DEMANTIRA: ‘Zaštitu svojih prava i interesa zatražit ću sudskim putem’

Hina/ Dario GRZELJ/ dag

Ravnatelj KBC-a Zagreb dr. sc. Ante Ćorušić u utorak je u priopćenju demantirao informacije koje su objavljene u medijima, prenosi RTL.

“Nastavno na nedavne učestale medijske napise, na moje gostovanje u emisiji Hrvatske radiotelevizije ‘Nedjeljom u 2’ od 22. svibnja 2022., a posebno u odnosu na posljednje objavljene tekstove na portalu ‘Index.hr’ i u tjedniku ‘Nacional’ od 17. i 24. svibnja 2022., slobodan sam obratiti se javnosti ovim putem.

U odnosu na navode o ‘pogrešno odstranjenom jajniku’, ponavljam kako sam stava da se ne radi o ‘nesavjesnom liječenju’, što sam bio spreman dokazivati i sudskim putem, a do čega, po tadašnjem savjetu pravnika, nije došlo zbog već obrazloženih razloga.

Smatram da bi danas vještačenje u postupku dokazalo upravo suprotno. Ne ulazeći u detalje samog slučaja, bitna je okolnost kako ni sama pacijentica nije smatrala potrebnim poduzeti nikakve druge mjere kojom bi se ispitala moja odgovornost te ispitao moj dotadašnji, kao i daljnji rad u struci. Ističem kako nijedan drugi postupak povodom spornog događaja nije pokrenut, a ja sam tada bio kao i danas spreman svoje liječničko postupanje braniti pred stručnim povjerenstvima i komisijama, kao i mjerodavnim institucijama.

Ujedno, a s obzirom da se javno spominje potencijalna povreda prava pacijenata sukladno Zakonu o zaštiti prava pacijenata, ističem da nisam javno iznio nikakve relevantne okolnosti slučaja, a koji već nisu bili prethodno dostupni javnosti putem gore već navedenih medija, pri čemu naglašavam da navodi vezani za navedeni slučaj nisu predstavljali činjenično očitovanje o slučaju, već prvenstveno moj osobni – profesionalni sud na postavljeno pitanje. Međutim, govoreći o konkretnom slučaju, žalim što pozitivni ishodi ostvareni za pacijenticu, a kao rezultat mog djelovanja, nisu doprli do javnosti, za razliku od negativnih okolnosti koje je voditelj istaknuo.

Ujedno, u odnosu na nedavne objave elektroničke publikacije ‘Index’ te medija ‘Nacional’ u kojima se mene opisuje kao navodnog obiteljskog nasilnika te nositelja oružja, a koje informacije prenose i drugi mediji, ovim putem demantiram objavljeno te naglašavam da ću zaštitu svojih prava i interesa zatražiti sudskim putem”, kazao je Ćorušić.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI