ČOVIĆ IMA OČEKIVANJA OKO IZBORNOG ZAKONA: ‘Očekujemo da taj proces visoki predstavnik završi do kraja’

Foto: Cropix

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović je nakon dvodnevne stranačke klauzure u Vitezu kazao kako očekuje da će visoki predstavnik za BiH Christian Schmidt nametnuti izmjene Izbornog zakona. Ističe kako je to uvjet da Bosna i Hercegovina dobije status kandidata za ulazak u Europsku uniju.

“Ako je visoki predstavnik u zadnja dva mjeseca dva puta intervenirao u Izborni zakon onda očekujemo da taj proces završi do kraja. To je vitalno pitanje opstojnosti BiH“, istaknuo je.

“Ne provesti odluke Ustavnoga suda BiH je nešto najopasnije što se može dogoditi u zemlji. Nama treba izmjena Izbornog zakona i bez toga ne možemo ni zatražiti kandidacijski status“, nastavio je Čović.

Dodaje da je nakon Schmidtova poziva oko dogovora u roku od šest tjedana razgovarao s čelnicima većine bošnjačkih i srpskih političkih stranaka.

“Kako neki predlažu da ovo bude građanska država oslobođena ‘okovima entiteta’, legitimno je s naše strane predložiti sukladno ustavima promjenu koja će osigurati takvo nešto“, izjavio je te je izrazio očekivanje njegove stranke da će s ostalim strankama koje su okupljene oko Hrvatskog narodnog sabora BiH uvjerljivo pobijediti kod hrvatskih birača.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI