Čović nakon glasovanja: ‘Izbori nisu povijesni, ali jako su bitni za grad Mostar’

Photo: Tomislav Miletic/PIXSELL

Predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora Dragan Čović glasao je na izborima u Mostaru. Čović je građansku dužnost obavio sa suprugom Bernardicom na biračkom mjestu u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače.

“Drago mi je da smo nakon 12 godina na biralištima. Vjerujem da će veliki broj ljudi izaći, da će sve biti transparentno i da ćemo već večeras znati kakvi su rezultati. Moramo što brže formirati Gradsko vijeće. Grad se mora preporoditi i dobiti svoj štih evropskih dimenzija”, kazao je Čović.

Izbore u Mostaru ne smatra historijskim, ali ističe da su previše važni jer je građanima godinama oduzeto pravo da glasaju.

“To je odgovornost međunarodne zajednice i bh. političkih predstavnika jer smo dozvolili da međunarodna zajednica odlučuje u naše ime”, rekao je Čović.

Osvrnuo se i da krivične prijave koje je HNS podnio, a koje se tiču upravo izbora u Mostaru.“Prijave HNS-a se odnose na pokušaj brutalnog kršenja demokratskog procesa glasovanja, prebacivanja više stotina osoba iz jednog gradskog produčja na područje Juga, Jugozapada i Zapada, čime se htjelo narušiti onaj stvarni odnos koji imamo. To je sve urađeno nakon našeg dogovora oko grada Mostara i definiranje izbornih pravila. Nekorektno, nečasno, neprovodivo i krivično djelo. Podnijeli smo prijavu protiv tih osoba koje su to fiktivno radile i onih koje su to organizirale”, istakao je lider HDZ-a.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI