ČOVIĆ O FINANCIRANJU IZBORA U BiH: ‘Netko želi svjesno stvoriti krizu u BiH da nemamo proračun’

screenshot

Predsjednik HNS-a BiH i HDZ-a Dragan Čović u srijedu je progovorio o proračunu BiH.

“Rješenje je odmah raspraviti i usvojiti proračun, onda ovo (financiranje izbora) uopće više nije tema. Netko želi svjesno stvoriti krizu u BiH da nemamo proračuna. To žele oni koji su jučer glasovali da se donese odluka o nečemu za što ne postoji nikakva zakonska osnova”, istaknuo je Čović.

Podsjetimo, Središnje izborno povjerenstvo BiH raspisalo je opće izbore u BiH za listopad ove godine, a zadnji rok da se osigura novac za tu namjenu istječe u četvrtak.

“Da se ja bojim bilo kakvih sankcija je ne bih stao ispred vas ovdje. To je davno prošlo vrijeme što se mene tiče”, kazao je Čović.

“Konačno ste jučer dobili jedan odgovor da oni koji rade na separatizmu i unitarizmu rade zajedno – ruše Bosnu i Hercegovinu. To je najbolji put za rušenje BiH. Svjesno se stvara ozračje kako netko nešto blokira i opstruira”, komentirao je stranke SDA, Demokratsku frontu te srpski SNSD jer su njihovi ministri dio Vijeća ministara BiH za koje tvrdi da su se ujedinili u rušenju države.Za ministra financija i riznice BiH Vjekoslava Bevandu kazao je kako je “najveći profesionalac u BiH i odbacio prigovora da blokira donošenje odluka”.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI