Čović o posjeti Dodiku: Otišao sam podržati naše ljude, javnost je izmanipulirana

screenshot

Kako je kazao, pitanje je da li bi značajno medijski bilo ispraćeno obilježavanje Dana Republike Srpske.

Dragan Čović, predsjednik Hrvatske demokratske zajednice je za N1 govoreći o svojem prisustvu na Svečanoj akademiji održanoj u Banjaluci povodom obilježavanja 9. januara, Dragan Čović, predsjednik Hrvatske demokratske zajednice, poručio da nitko neće određivati gdje će se pojaviti, da li na Svečanoj akademiji ili na nekom drugom mjestu.

Kako je kazao, pitanje je da li bi značajno medijski bilo ispraćeno obilježavanje Dana Republike Srpske. Ponovio je da je izvještavanjem o ovom događaju izmanipulirana javnost.

Čović je podsjetio da je već nekoliko puta prisustvovao na svečanoj akademiji. Pri tome je postavio pitanje da li bi mediji toliko pažnje poklonili da nije prisustvovao toj manifestaciji. Za njega je to pokazatelj poltičkog trenutka i odnosa naroda u Bosni i Hercegovini dodavši:

– Da nisam bio nazočan na toj manifestaciji, da li bi se pratilo šta se dešavalo? Vratili smo se unazad i taj politički ambijent iz Sarajeva je uspješno prenesen. Izmanipulirana je javnost. To je bila samo svečana akademija. Hrvatska demokratska zajednica i Hrvatski narodni sabor će se nastaviti boriti za legiitmno predstavljanje u saradnji s bošnjačkim i srpskim narodom. Niko nam neće određivati hoćemo li se povati na Svečanoj akademiji, na jednoj, drugoj ili trećoj lokaciji. Želimo do kraja zaštiti hrvatski narod – kazao je.

Pozvao je na prestanak govora mržnje u kontekstu ovog događaja.

 

 

 

 

 

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI