Crna Gora: Razmatra se opcija kako bi i necijepljene osobe mogle prisustvovati raznim događanjima

Kako prenosi Radiotelevizija Crne Gore, u Institutu za javno zdravstvo razmatra se opcija kako bi necijepljene osobe mogle ipak prisustvovati raznim događanjima kao što su manifestacije, festivali, sportska događanja i slično.

Takvu ideju je objasnila načelnica za imunizaciju u Institutu Milena Popović Samardžić te je objasnila kako bi ljudi koji se nisu cijepili trebali sami platiti obavljanje PCR testa te pojasnila da se takve mjere razmatraju zbog niskog obuhvata mladih cijepljenjem te je istaknula kako je na raspolaganju imaju oko 13.000 doza kineskog cjepiva, a narednog tjedna očekuju isporuku 40.000 doza ruskog cjepiva “sputnik V”.

“Osim prve opcije da se građanima koji su primili obje doze dozvoli prisustvo na društvenim događajima, razmatra se i mogućnost da osobe koje nisu testirane moraju da imaju negativan PCR test. S obzirom na to da se radi o testu koji nije medicinska indikacija građani bi morali da ga plate. To je prijedlog koji će se razmatrati”, istaknula je Popović Samardžić.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI