(VIDEO) POLICIJA KRIVA ZA SMRT GUŠENJEM 47-GODIŠNJEG HRVATA U MANNHEIMU: Državni odvjetnik još se izgovara na ‘opsežne istrage’ i ‘pretpostavku nevinosti’

Screenshot

Nakon četveromjesečne istrage utvrđeno je kako smrt 47-ogodišnjeg Ante Paponje u Mannheimu nije nastala prirodnim putem, već su za nju kriva dvojica policajca koji su toga dana sudjelovali u intervenciji, objavio je Fenix-magazin.

Vijest su objavili i njemački mediji koji ističu kako su istragom utvrđeni šokantni detalji smrti 47-godišnjaka, odnosno dokazi koji ukazuju na način na koji je preminuo.

Naime, dvojica policajaca su 2. svibnja 2022. htjeli uhititi psihički bolesnog muškarca, ali se 47-godišnjak pritom opirao, a snimka koja je ubrzo nakon toga kružila društvenim mrežama pokazuje kako jedan od policajaca nekoliko puta udara po licu 47-godišnjaka koji je već bio na tlu.

Policija je to najprije demantirala, govoreći o “trenutačnoj prisili” jer se muškarac navodno žestoko opirao, ali nedugo nakon toga 47-godišnjak se srušio, morali su ga reanimirati, ali je ubrzo preminuo u bolnici.

“Cijela je obitelj preminulog Ante u šoku, kao i cijela moja obitelj. Tražimo policijsku istragu jer želimo znati što se točno dogodilo i kolika je krivnja na dvojici policajaca koja su bila u intervenciji”, rekao je nakon smrti muškarca za Fenix-magazin njegov bliski rođak Željko Paponja.



Njemački Bild piše kako je “tek kada je zavladalo veliko nezadovoljstvo policijskom akcijom u gradu, a nekoliko stotina ljudi prosvjedovalo na mjestu zločina, Stuttgartska LKA  preuzela istragu”.

U vještačenju, koje uključuje i nalaze histoloških i kemijsko-toksikoloških pretraga, izašlo je puno više detalja te, između ostalog, stoji sljedeće: “Prirodna smrt se može isključiti”.

Državni odvjetnik je naveo kako u izvješću stoji da je 47-godišnjak “preminuo od respiratorne smetnje povezane s položajem i fiksacijom u kombinaciji s metaboličkim poremećajem i gušenjem zbog krvarenja u gornjim dišnim putovima”.

Policajci su, dakle, ugušili čovjeka dok su ga pritiskali na tlo. Ipak, državni odvjetnik ističe da “opsežne istrage” još nisu dovršene te da do tada vrijedi “pretpostavka nevinosti”.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI