CRO Demoskop pokazuje: Pada potpora predsjednici, iznenadit će vas kome raste

screenshot

U redovitom istraživanju Cro Demoskop za  RTL-u, prema anketi Promocije plus pjevač Miroslav Škoro objavljen je kao potencijalni predsjednički kandidat. On naime,  ima 13,8 posto, što je ozbiljan skok u odnosu na istraživanje koje je 21. svibnja objavio HRT, kada je imao 9,4 posto.

U istraživanje o preferencijama građana ušao je i Mislav Kolakušić, bivši sudac Trgovačkog suda i nositelj Nezavisne liste koji je na europskim izborima osvojio mandat i koji je dosad jedini javno najavio kandidaturu za predsjedničke izbore. On je trenutno također vrlo visoko, s 13,1 posto.

Zoran Milanović je nešto bolji s 19,8 posto, a trenutačno se nalazi na drugom mjestu. Rejting Milanovića, za kojeg također svi još uvijek čekaju da potvrdi kandidaturu, dosta je skočio u odnosu na svibanj, kad je bio na 15,4 posto. Njegov rast zgodno koincidira s rastom SDP-a koji je prema jučer objavljenom prvom dijelu Cro Demoskopa skočio sa 17,4, koliko su imali u svibnju, na 20,4 posto.

Rezultati ankete pokazuju da najbolje i ovaj mjesec stoji aktualna predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, no rejting joj pada. Predsjednica je trenutno na 34,5 posto, dok je prošli mjesec bila na 35,3 posto.

 



Facebook Comments

Loading...
DIJELI