CROATIA AIRLINES PRIVREMENO OBUSTAVILA LINIJU ZA DUBLIN: I dalje lete zrakoplovi Ryanaira

Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Hrvatski nacionalni avioprijevoznik Croatia Airlines od kraja siječnja do kraja ožujka ove godine, u vrijeme smanjene potražnje, neće prometovati na liniji između Dublina i Zagreba. S obzirom na to da je ovu liniju u prosincu prošle godine uveo i irski Ryanair, dva će grada i dalje ostati povezana izravnom linijom, objavio je Croatian Aviation.

Croatia Airlines još će ovog četvrtka i nedjelje (27. i 30.01.) prometovati na direktnoj liniji između Dublina i Zagreba, a zatim će ju privremeno obustaviti. Plan hrvatskog nacionalnog avioprijevoznika jest ponovno obnoviti promet na ovoj liniji od 31. ožujka, odnosno od samog početka ljetnog reda letenja.

Prema trenutnim podacima, u nadolazećoj bi ljetnoj sezoni Croatia Airlines između Dublina i Zagreba trebala prometovati tri puta tjedno, svakog utorka, četvrtka i nedjelje, što je jedan let tjedno više u odnosu na prethodnu ljetnu sezonu, piše Croatian Aviation.

S druge strane, irski Ryanair koji je ovu liniju pokrenuo na početku prosinca prošle godine, od 04. veljače privremeno povećava broj rotacija s postojeća tri na četiri tjedna leta. Radi se o povećanju najavljenom samo za veljaču i ožujak. U razdoblju dok Croatia Airlines neće prometovati između dva grada, Ryanair će obaviti ukupno 32 povratna leta te ponuditi 11.664 sjedala između Dublina i Zagreba.

Letove utorkom, četvrtkom i nedjeljom Ryanair obavlja sa zrakoplovima tipa A320 kapaciteta 180 sjedala, dok će na dodatnim letovima petkom prometovati zrakoplovi tipa B737-800 koji kod ovog avioprijevoznika imaju kapacitet od 189 sjedala. 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI