Culej Pupovcu: ‘Sram te bilo! Lažeš! Ti ćeš mi pričati o žrtvama gdje si bio za vrijeme…”‘

youtube

Pupovac je upozorio na “nesvakidašnji i opasni istup bivšeg novinara Igora Vukića na javnom servisu HRT-u na kojem je negirao zločin genocida i holokausta i činjenicu da je Jasenovac bio logor smrti”,

Saborski zastupnik SDSS-a Milorad Pupovac upozorio je u srijedu na početku saborskog zasjedanja na “nesvakidašnji i opasni istup bivšeg novinara Igora Vukića na javnom servisu HRT-u  na kojem je negirao zločin genocida i holokausta i činjenicu da je Jasenovac bio logor smrti”, što je uzrujalo HDZ-ovca Stevu Culeja koji je, iako nije dobio riječ, počeo dobacivati iz saborske klupe, praćen opomenama predsjednika Sabora.

Negirao je i činjenicu da je tamo bilo ubijeno i umoreno više od 20 tisuća djece”, obrazlagao je Pupovac u svojoj slobodnoj raspravi prozivajući HRT da se od istupa ogradio ali ne i osudio.

Javni servis daje prostor poricatelju i negatoru zločina genocida i holokausta prema Romima, Židovima, Srbima i ratnog zločina prema Hrvatima koji su bili nepodobni za tadašnji ustaški režim”, navodio je Pupovac.

Takve teze, rekao je, nastoje potisnuti utvrđene istine međunarodno spoznate činjenice. “Neki ovdje mašu glavom da nisu, to su sve izmislili Srbi… Da netko kojim slučajem dotakne brojke iz ovog rata iskopali bi mu oči. S pravom ste osjetljivi na to jer su zločini počinjeni a često nedužni stradali…”, rekao je Pupovac praćen dobacivanjem Steve Culeja i upozoravanjem predsjednika Sabora Gordana Jadnrokovića da prestane dobacivati.

Imajte dostojanstva saslušati kad se govori o ovoj temi ako ne zbog ubijenih, onda zbog budućnosti ove nacije”, poručivao mu je vidljivo uzrujan Pupovac.
“Sram te bilo! Lažeš! Ti ćeš mi pričati o žrtvama gdje si bio za vrijeme…”, nastavio je Culej iz zastupničke klupe zaradivši opomenu predsjednika Sabora.



Kolegice i kolege molim da dopustite svakom od govornika da iznese stajalište u pet minuta. Slagali se ili ne, demokratsko je pravo da iznose svoje stavove i molim da ne dobacujete i da ne narušavate demokratsko ozračje”, zaključio je Jandroković.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI