Culej: ‘U Vukovaru neću reći da sam HDZ-ovac, idem kao branitelj svojim imenom i prezimenom’

screenshot

"Svaki političar koji bi htio poentirati u Vukovaru zbog svoje političke ambicije nije dobrodošao"

HDZ-ov Stevo Culej komentirao je sutrašnji prosvjed u Vukovaru, piše N1.

“Pravda nije zadovoljena za mnoge u Hrvatskoj. Zločini nisu istraženi, zločinci nisu procesuirani. Pored onih koji su nedostupni hrvatskoj pravdi, ima puno onih koji vegetiraju u Hrvatskoj, nisu lustrirani ni provjereni kako bi trebalo, mnogi se nalaze u državnim institucijama gdje djeluju shodno onome što im je bilo sveto i zadaća”, rekao je Culej.

Komentirao je i podjele u Hvidri, čiji je predsjednik Josip Đakić rekao da Hvidra neće sudjelovati u prosvjedu, ali se ipak pojavio dio članova udruge, koji će ići u Vukovar.

“Nijedan predsjednik nijedne udruge nije udruga, svaki predsjednik bi morao osjetiti bilo svoga članstva, stremljenja, želje, nadanja i statutom zadanu zadaću”, rekao je Culej.

Osvrnuo se na Đakićevu izjavu da dva ili tri autobusa nisu cijela Hvidra. “Za mene je jedan čovjek iz Hvidre cijela Hvidra, jedan specijalac iz Specijalne policije, cijela Specijalna”, rekao je Culej.



Komentirao je i brojne političare koji su najavili svoj dolazak u Vukovar. “Svaki političar koji bi htio poentirati u Vukovaru zbog svoje političke ambicije nije dobrodošao, ni ja sam koji ću biti tamo ni u jednom trenu neću reći da sam HDZ-ovac. Ja sam tamo Stevo Culej, branitelj, svojim imenom i prezimenom”, rekao je Culej, dodavši da je svako vrijeme iskorišteno da bi se došlo do pravde – pravo vrijeme.

Upitan zašto je prosvjed organiziran za vrijeme Vlade Andreja Plenkovića, Culej je rekao da se isto događalo i ranije.

“Isto se događalo i za vrijeme Milanovića, i za svih koji su to radili, samo je li bilo u blažem ili jačem obliku. Šatori su bili rezultat stradanja Darka Pajičića, kojega je do smrti doveo policajac Sabadoš, koji se sada nalazi u hrvatskoj mirovini. Pajičić je slučajno šogor gradonačelnika Ivana Penave”, rekao je Culej.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI