CURE DETALJI O UHIĆENOM PEDOFILU KOJI NAS JOŠ VIŠE ZGRAŽAJU! No jedna činjenica posebno je zabrinjavajuća u cijelom slučaju

Foto: Pixabay

U velikoj policijskoj akciji uhićen je 21-godišnjak kojeg se sumnjiči za silovanje, podvođenje djece, prijetnje i prostituciju i to je samo dio od ukupno 57 kaznenih djela koja je počinio na 36 žrtava, od kojih je čak 31 maloljetna.

Tijekom gotovo četiri godine mladić je kroz niz vrlo dobro pripremljenih aktivnosti najprije naizgled nevino stupao u kontakt s maloljetnicama na društvenim mrežama, što bi vrlo brzo preraslo u prijetnje i zlostavljanje.

Lažno se predstavljao, nakon čega su mu žrtve slale eksplicitne fotografije

“Lažno se predstavljajući na društvenim mrežama, on je prvo stekao povjerenje u kontaktu s njima i nakon tog početnog povjerenja i virtualnog prijateljstva stvorio je osjećaj pouzdanja, na temelju kojeg su žrtve prvo slale fotografije običnog sadržaja, a kasnije i seksualno eksplicitnog sadržaja”, objasnila je za Dnevnik Nove TV voditeljica Odjela maloljetničke delinkvencije i kriminaliteta na štetu mladeži i obitelji Nikolina Grubišić Požar.

“Njemu to nije bilo dosta, nego je nastavio sa zlostavljanjem žrtava pa ih je na osnovu tih zaprimljenih sadržaja nastavio ucjenjivati da će te fotografije objaviti u školi, na njihovom radnom mjestu, na fakultetu, da će pobiti članove obitelji, što je kod žrtava izazvalo osjećaj straha za obitelj i za vlastiti život te su one nastavile udovoljavati svim njegovim zahtjevima i nastavile činiti kaznena djela na vlastitu štetu”, dodala je Grubišić Požar.

Policija je započela akciju prije više od godinu dana

“Akcija je počela inicijativom varaždinske policije, kojoj se obratila jedna žrtva i prijavila svoju traumu koju je doživjela od tadašnjeg nepoznatog počinitelja. Daljnjim policijskim istraživanjem policija je utvrdila sto potencijalnih žrtava, a od tih stotinjak, na kraju smo utvrdili da je nad 36 počinjeno kazneno djelo. Nijedna žrtva, osim one prve, nije zatražila pomoć, ni od neke bliske osobe ni od članova obitelji, a najžalosnije je da nitko nije ni prijavio policiji”, naglasila je Grubišić Požar.



“I to je onaj zabrinjavajući moment koji nama kao društvu signalizira da je nažalost olako uvriježeno ponašanje na tim društvenim mrežama gdje se sadržaji olako dijele ne shvaćajući dalekosežne posljedice pa nažalost i da može doći i do kaznenog djela”, istaknula je Grubišić Požar.

“Zagrebačka i varaždinska policija ovu su akciju započele prije više od godinu dana te su utvrdile da je 21-godišnji počinitelj te radnje činio unatrag tri do četiri godine”, kazala je.

“U suradnji s upravom kriminalističke policije i županijskim državnim odvjetništvom u Zagrebu tijekom rujna i listopada provedena je kriminalistička akcija Nemezida VII. Utvrđeno je da se radi samo o jednom počinitelju i iz toga proizlazi kolika je razina opasnosti kada samo jedan počinitelj može počiniti 57 kaznenih djela nad 36 žrtava u, mogli bismo reći, kratkom vremenskom periodu”, zaključila je Grubišić Požar.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI