CURE DETALJI STRAVE U ZAGORJU! Obitelji preminulih u požaru potreseni: U objektu je bila klima, radijatori i peć…

Zeljko Puhovski/Cropix

U stravičnom požaru koji je jutros planuo u Domu za starije i nemoćne osobe “Zelena Oaza” u Andraševcu u Zagorju, život je izgubilo šestero korisnika doma. Kako se doznaje, vatrena je buktinja planula jutros oko 6:45, u drvenom objektu koji se nalazi kraj doma, a u kojem su bili smješteni štićenici doma. Inače, radi se o privatnom domu, koji je 2012. godine od Krapinsko-zagorske županije dobio dopuštenje za proširenje kapaciteta.

Kako doznajemo iz Zagorske javne vatrogasne postrojbe, šest je osoba smrtno stradalo tijekom požara, a kada su vatrogasci stigli na teren, požar je bio u razbuktaloj fazi. Vatrogasci su nam potvrdili da je požarom bio zahvaćen donji objekt u kojem su se nalazile nepokretne te slabo pokretne osobe, te da je očevid u tijeku.

Na požarištu su bila četiri vatrogasna vozila i 20 vatrogasaca.

Iz policijske uprave Krapinsko-zagorske potvrdili su nam kako je očevid započeo no do kada će trajati nije poznato. Policija za sada nema drugih informacija osim onih koje su već plasirali u medije, no za naš su portal potvrdili kako su smrtno stradale osobe bile nepokretne i slabo pokretne osobe.Iz policijske uprave Krapinsko-zagorske potvrdili su nam kako je očevid započeo no do kada će trajati nije poznato. Policija za sada nema drugih informacija osim onih koje su već plasirali u medije, no za naš su portal potvrdili kako su smrtno stradale osobe bile nepokretne i slabo pokretne osobe.

Tragičan je događaj potresao čitavu hrvatsku javnost, a najviše obitelji preminulih štićenika.



“Muževa teta Jelena Bogović bila je ovdje. Samo su nas nazvali i rekli: Preminula je, moja sućut”, kazala je teško potresena novinarima Katica Sinković, prenosi Zagorje.com.

Priču je zato nastavio njen suprug Stjepan koji je istaknuo kako na dom nisu dosad imali nikakve primjedbe. Sve je, dodaje, bilo čisto i uredno. U objektu je, kaže, bila klima, radili su radijatori, ali i peć.

“Možda se ta peć srušila, ne znam. Ne znam što bi rekao. Ne mogu vjerovati da je nema i da je skončala na taj način”, istaknuo je potreseni Sinković. Zašto je njegova teta Jelena, koja bi za nekoliko dana proslavila 104. rođendan, bila smještena u pomoćni objekt ne zna točno no dodaje da je teta zamijenila noć za dan, pa su je stavili u pomoćni objekt. “Nismo doznali puno detalja jer od jutra smo ovdje, velika je to tuga i bol. Uvijek joj je bilo lijepo, nikad prljavo… teško nam je”, naglasio je Sinković.

Na mjesto događaja stigao je i gradonačelnik Oroslavlja Emil gredičak, ali i župan Krapinsko-zagorske županije, koji je bio vidno potresen te nije davao izjave za medije.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI