CURE NOVI DETALJI STRAHOTE IZ HERCEGOVINE: Obitelj se vraćala sa izleta, vozači koji se utrkivali zajedno bili na krštenju?

Tragična i strašna prometna nesreća u blizini Mostara zavila je Hercegovinu u crno. Još uvijek se čekaju službene informacije o okolnostima teške prometne nesreće u kojoj je poginuli  Boris (35) i Marijana (34) Krstić te njihov 9-godišnji sin, a teško je stradala i bori se za život njihova 3-godišnja kći. Također je poginuo i vozač BMW-a X5 koji je sudjelovao u utrci Mate Primorac.

Trogodišnja je djevojčica prema zadnjim informacijama operirana i stabilnije, no i dalje životno ugrožena.

Nesreći se po svemu sudeći kumovao kao i u mnogo slučajeva alkohol ali i utrkivanja vozača BMW-a X5 i Mercedesa.

Kako  piše Avaz.ba, prema jednoj verziji događaja, prometnu nesreću izazvao je upravo Primorac, koji je nepropisno pretjecao na mjestu gdje je dozvoljena brzina 60 kilometara na sat, uslijed čega je udario u Mercedes za čijim je volanom bio Mile Doko (31), potom u BMW kojim je upravljao L.Š. (22) i na kraju svom silinom u Renault Scenic, u kojem je bila obitelj Krstić, a kretao se iz suprotnog smjera.

Također, piše Avaz, Primorac i Doko zajedno su bili na krštenju u jednom mostarskom restoranu, iz kojeg su se zaputili prema Čitluku i Međugorju, gdje žive. Dodaju kako se špekulira da je Primorac krenuo pretjecati Doku, no da on to nije dopustio te je uslijedila utrka.



Doko je prošao neozlijeđen, a teške tjelesne ozljede, osim trogodišnje kćeri stradale obitelji, zadobile su još tri osobe. Nitko od njih nije životno ugrožen.

Hercegovina.info piše kako je Doki izmjereno 2.5 promila alkohola u krvi.

Dodaju da je Primorac bio biznismen te se bavio ugostiteljstvom i ugradnjom rashladnih komora, a Mile Doko, koji je upravljao Mercedesom, sin je jednog od hercegovačkih tajkuna.

U mrtvačnici Bijeli Brijeg u Mostaru počela  je obdukcija tijela stradalih u nesreći, a bit će tijekom ponedjeljka.

Iz Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona naveli su da su naredili sva potrebna vještačenja i poduzeli brojne mjere i radnje s ciljem potpunog rasvjetljavanja svih okolnosti koje su dovele do tragične nesreće.

Osnovna škola „Marin Držić“ u naselju Buna koju je pohađao devetogodišnjak oprostila se potresnim riječima od svog učenika. Također, izraze sućuti uputili su i iz Zajednice žena „Kraljica Katarina Kosača“ HDZ BiH HNK, čija je članica bila tragično stradala Marijana, kao i HDZ Avenija Jugozapad Mostar.

Poznat je  i termin sprovoda obitelji Krstić za koju su prijatelji i poznanici imali samo riječi hvale. Ispraćaj će biti u utorak u 15:00 sati ispred Gradske mrtvačnice “Bijeli Brijeg”, a pokop će se obaviti na Rimokatoličkom groblju “Ortiješ”.

Uz pokop će se služiti sveta misa zadušnica. Nezamisliva je tuga pogodila roditelje Bojana i Marijane, Radeta i Miroslava, te Josipu i Anu koji će u utorak pokopati i devetogodišnjeg unuka.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI