CURI SVE VIŠE INFORMACIJA! Za sve je kriva ‘zapovjedna odgovornost’? Zbog čega je smjenjen dugogodišnji šef GSKG-a?

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Donedavni dugogodišnji direktor zagrebačkog Gradskog stambeno komunalnog gospodarstva (GSKG) Joško Jakelić smijenjen je zbog “zapovjedne odgovornosti”, a u istrazi USKOK-a o korupciji u toj tvrtki zasad ima ulogu svjedoka, piše u nedjelju Jutarnji list.

Novoimenovani predsjednik Zagrebačkog holdinga Nikola Vuković ekspresno je smijenio Jakelića s čela GSKG-a, nakon što je USKOK pokrenuo istragu protiv šefa hitnih intervencija GSK-a Nevena Blaževića i trojice izvođača hitnih radova na zagrebačkim stambenim zgradama zbog sumnje u primanje i davanje mita.

Nova uprava holdinga Jakelića je, kako doznaje Jutarnji list, smijenila, kolokvijalno rečeno, zbog “zapovjedne odgovornosti”, a uprava Holdinga tek će neovisno o uskočkoj istrazi provesti dubinsko i detaljno snimanje stanja u toj gradskoj tvrtki.


GSKG je tvrtka kći Zagrebačkog holdinga zadužena za upravljanje i redovito i izvanredno održavanje 85 posto stambenih i ostalih zgrada na području Zagreba. Ta tvrtka obavlja i usluge najma i zakupa gradskih prostora, zapošljava oko 450 ljudi, ima brojne kooperante, a od ožujka prošle godine obavlja i hitne intervencije vezane uz saniranje posljedica potresa.

Jutarnji doznaje da nitko od četvero osumnjičenih donedavnog direktora GSKG-a izravno ne tereti za primanje mita i namještanje poslova na interventnim poslovima na zagrebačkim zgradama kojima GSKG upravlja.Jakelićevo ime se u USKOK-ovu rješenju o pokretanju istrage spominje se na dva mjesta, između ostalog, u tajno snimljenom razgovoru u kojemu Blažević suosumnjičenom poduzetniku Mariju Juriniću kaže da mu ide na ruku jer neće morati platiti 10 posto njemu i Jakeliću.

USKOK bi u istrazi trebao razjasniti je li se šef hitnih intervencija Blažević govoreći o provizijama pozivao na svog šefa Jakelića bez njegova znanja ili ih je s direktorom GSKG-a doista i dijeli, piše Jutarnji list.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI