DA NE POVJERUJEŠ: HRVAT I SRBIN UHIĆENI USRED ATLANSKOG OCEANA! Napravili su fatalnu grešku, a to neće dobro završiti

Foto: YouTube/ Crónicas Lanzarote

“Sportskom triju” ne gine zatvor nakon što su tijekom regate na prekooceanskoj ruti između Lanzarotea na zapadnoj obali Afrike i Martiniquea u srcu Kariba “pali” s tonom kokaina!

Španjolski portal La Opinion de Malaga piše kako su uhvatili Hrvata, Srbina i Belgijanca, redom iskusne jedriličare, koje je za poduhvat angažirala britanska krijumčarska skupina.

Sve je pošlo po zlu kada je policija 25. lipnja odlučila upasti na jedrilicu, usidrenu 240 kilometara od Azorskih otoka u Atlantiku.Istražitelji španjolske Nacionalne policije i Porezne agencije uočili su da posada nije izvukla maksimum iz moćne jedrilice koja je dizajnirana da ”preleti” bilo koji dio oceana gdje puše povjetarac.


A kada su protresli vozilo, imali su što vidjeti. Tona kokaina na ilegalnom tržištu dosegnula bi vrijednost od 40 milijuna eura u Španjolskoj te više od 100 milijuna eura u Velikoj Britaniji. Inače, istoj ekipi ovo nije prva “kokainska regata” jer španjolski su istražitelji potvrdili su se prijavili prije nekoliko mjeseci na poznatu regatu koja je u siječnju krenula iz Lanzarotea, a završila na Karibima, na Martiniqueu. Natjecanje su iskoristili kako bi prešli Atlantik do Kariba i vratili se nazad.Nacionalna policija je uz suradnju britanskih i francuskih vlasti već provjerila da su se glavni članovi skupine redovito kretali između Costa del Sola i Alicantea u Španjolskoj, Velike Britanije i otoka Sveta Lucia i Martinique.

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI