DA NIJE POČINIO SAMOUBOJSTVO, I ON BI BIO UHIĆEN! Klupko se sve više odmotava: ‘Kralj groblja’ s ovim je čovjekom dogovarao mutne poslove

Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Bivši direktor Gradskih groblja Patrik Šegota, njegova sestra Tamara ŠegotaDrago Pleše te dvije djelatnice Zemljišno-knjižnog odjela Općinskog suda u Sesvetama u srijedu su uhićeni i odvedeni u USKOK na ispitivanje, a čeka se hoće li im biti određen istražni zatvor.

No, u kontekstu same afere “isplivalo” je i ime Nenada Bukovca, koji je bio naručitelj spornih kućica na Mirogoju. Nakon što je Patrik Šegota morao otići iz Gradskih groblja, počeli su se spominjati i drugi mutni poslovi, točnije preplaćeni radovi, pozajmice, gradnja kuće…

Sve je “pošlo po zlu” zbog spornih kućica za prodaju cvijeća pred najimpozantnijim zagrebačkim grobljem. Naime, unosne poslove dobile tvrtke koje su osnovane netom prije objave javnog natječaja. Da se možda radi o neregularnosti prvi su upozorili cvjećari koji su godinama prodavali na istom mjestu, a potom je otkriveno da su četiri pristigle prijave jednako vrijedne, 3510 kuna.


Uz to su kućice za prodaju cvijeća svoje poslovanje prepustile obrtu Velina design u vlasništvu Veline Oršolić, bivše pjevačice. Šegota se tada pravdao da su Gradska groblja kao podružnica Zagrebačkog holdinga samo raspisala natječaj te da on nema veze s podnajmom, piše Večernji.

Kako piše 24 sata, istražitelji USKOK-a su najviše fokusirani na poslove uhićenog bivšeg direktora Gradskih groblja s tvrtkom Prigorac građenje i njenim preminulim vlasnikom Nenadom Bukovcem. Bukovec je prošlog tjedna počinio samoubojstvo, a sprovod je bio ovog tjedna. On je bio pod mjerama istražitelja i bio bi uhićen sa Šegotom i ostalima da je živ, neslužbeno je potvrđeno.Radi se o velikoj mreži poslova i nizu detalja koji su prethodili i istrazi. Sve je počelo s aferom s kućicama na Mirogoju pred blagdan Svih svetih prošle godine. Šegota je tada vodio Gradska groblja, a natječaj za zakup četiri nove kućice bio je namješten. Kućice je naručila firma Granex, direktno povezana s Prigorac građenjem koje je vodio Nenad Bukovec.

Poveznica Šegote i Bukovca bila je i Šegotina sestra, Tamara, koja je bila jedno vrijeme u Nadzornom odboru sesvetske tvrtke Prigorac građenje. Kućice su na kraju uklonjene, pjevačica Velina Oršolić, čije se ime spominje, je iz njih izašla, a Šegota je prebačen na mjesto pomoćnika u Zagrebparkingu.

Nakon što je Šegota smijenjen, tek tad se počinju otkrivati pravi razmjeri poslova između njih dvojice. Naime, Bukovec je poslao novom čelniku Groblja Roku Gruji i upravi Holdinga račune za izvedene radove na tri groblja. Radi se o milijunskim iznosima, ali je postojao jedan problem: nije postojala narudžbenica za te radove.

Holding nije htio plaćati radove, nego su angažirani i vještaci koji su procijenili manju vrijednost radova. Primjerice, Bukovec je postavio skele oko arkada na Mirogoju. Ali je napravio i zaštitne tunele za blagdan. Samo za te tunele je naplaćeno 680.000 kuna, a dva vještaka su procijenila znatno manju pravu vrijednost.

Tu su i radovi na grobljima Markovo polje i Kašini, gdje je također trebalo utvrditi pravu vrijednost jer nisu postojale narudžbenice. Bukovec je potraživao preko tri milijuna kuna.

Nakon odlaska Šegote iz Groblja, Bukovec je upao u poslovne probleme i nije mogao plaćati radnike. Dokazivao je da je sve što je izveo i naručeno. A kako piše 24 sata, svjedok da je to naručeno od strane Milana Bandića i Patrika Šegote je bio sad uhićeni vozač Zdravko Krajina.

Šegotin odvjetnik pretpostavlja da su ga uhitili zbog policijskih izvida vezanih za Bandića.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI