DAČIĆ BIJESAN ZBOG STEPINCA: ‘Ratnom zločincu iz ustaške NDH podigli spomenik, to je žalosno!’

Srdjan Ilic/PIXSELL

"Malog Slobu" posebno je iz takta izbacio spomenik bl. Alojziju Stepincu koji je u četvrtak podignut u Osijeku

Srbijanski ministar vanjskih poslova Ivica Dačić oštro je reagirao na podizanje spomenika blaženiku kardinalu Alojziju Stepincu u Osijeku, nazvavši ga ratnim zločincem iz ustaške NDH. Taj spomenik vidi kao “jasnu poruku Srbima da je zločin protiv njih dopušten i nekažnjiv”.

“Žalosno je to što se događa u Hrvatskoj, što potvrđuje činjenica da je u povodu podizanja spomenika Stepincu, ratnom zločincu iz vremena fašističke ustaške NDH, najoštrija kritika došla zbog toga što je – uz parking”, poručio je Dačić u priopćenju koje je objavilo ministarstvo vanjskih poslova Srbije.

Upitao se “zašto EU šuti o rehabilitaciji fašizma i ratnih zločina”. Podizanje spomenika Stepincu u Osijeku smatra “pokazateljem da je u Hrvatskoj stvoreno ozračje da je antisrpska politika, opravdavanje zločina nad Srbima i rehabilitiranje fašističke ustaške NDH, uobičajena stvar”.

“To je i jasna poruka Srbima da je zločin protiv njih dozvoljen i nekažnjiv”, naglašava Dačić.

“Zašto Europska unija šuti o rehabilitiranju fašizma i ratnih zločina? Znači li šutnja odobravanje ili će me netko iz EU demantirati”, pita se Dačić u priopćenju.



>>> (FOTO) Incident na otkrivanju spomenika bl. Stepincu! Arhitekt gradonačelniku: ‘Zašto ste ga postavili na to ruglo?’

Facebook Comments

Loading...
DIJELI