Dačić najavio prosvjednu notu, Vlada RH osuđuje napad u Splitu

screenshot

Ministarstvo vanjskih poslova Srbije pripremilo je i uručit će prosvjed Hrvatskoj zbog nakon napada na vaterpoliste Crvene Zvezde u Splitu, izjavio je izjavio je za Radio-televiziju Srbije (RTS) šef diplomacije Ivica Dačić.

To je, nažalost, posljedica jedne antisrpske kampanje i ozračja koje se stvara u hrvatskom društvu, ocijenio je Dačić u Dnevniku RTS-a.

– Beograd će službeno zatražiti da se otkrije i utvrdi tko su točno počinitelji i zahtijevati da budu kažnjeni. No više od toga brine takvo ozračje koje se stvara u hrvatskom društvu, naglasio je Dačić.

Srbijanski šef diplomacije kaže kako je ponosan što se tako nešto ne bi dogodilo niti se događa u Srbiji, bez obzira na neslaganja i prijepore koje Srbija ima s Hrvatskom.

– Zato je odgovornost onih koji nose političku vlast da stvaraju jednu atmosferu koja neće biti poticajna za ovakve šovinističke, pa na kraju krajeva i anticivilizacijske postupke, rekao je Dačić.

Vlada RH najoštrije osuđuje huliganski napad na vaterpoliste u Splitu. Predsjednik Vlade Andrej Plenkovićtijekom dana razgovarao je o okolnostima slučaja s ministrom unutarnjih poslova Davorom Božinovićemi splitskim gradonačelnikom Androm Krstulovićem Oparom, rekao je Hini glasnogovornik Vlade Marko Milić.

Dužnosnici Vaterpolo saveza Srbije (VSS) i Vaterpolo kluba Crvena zvezda najavili su u subotu popodne, poslije današnjeg napada na vaterpoliste Crvene zvezde u Splitu,  da će zatražiti pojačane mjere sigurnosti za gostovanja srpskih klubova i vaterpolske reprezentacije u Hrvatskoj u Eurokupu.

Vijest o napadu na splitskoj Rivi među udarnima je u srbijanskim elektroničkim medijima i na portalima.

Utakmica Crvena zvezda-Mornar je zbog napada u subotu otkazana.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI