Đakić: ‘HVIDRA će sudjelovati u prosvjedu protiv Vučića’

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Malo pomalo najavljuje se prosvjed protiv predsjednika Aleksandra Vučića koji sljedećega tjedna dolazi u službeni posjet Hrvatskoj. I sve je više onih koji ga podržavaju.

Da će se priključiti prosvjedu, ovoga jutra potvrdio je u Saboru zastupnik HDZ-a i predsjednik HVIDRA-e Josip Đakić. 

“HVIDRA je uvijek bila uz naše roditelje, obitelji nestalih, ubijenih i zatočenih. Izrazit ćemo negodovanje zbog nečinjenja srpskih vlasti i samog Vučića. Ona mjerila i kriterije koje su postavljeni pred Srbiju, oni nisu ispunili ništa od toga. To je više razlog da budemo uz roditelje nestalih i zatočenih. Moramo reći da Srbija mora početi ispunjavati kriterije”, rekao je Josip Đakić, a potom je komentirao i izjave Aleksandra Vulina koji je rekao da će Vučića dočekati ‘ustaše na trgovima i ulicama’.

“Mi nismo ustaše, niti smo to bili u Domovinskom ratu. Mi smo u demokratskoj i slobodnoj Hrvatskoj doživjeli njihovu agresiju. Oni su zapravo fašisti koji su u obliku četnika nastupali ovdje. Moraju se okrenuti prema onome što im Europa nalaže, a to je da ispune kriterije. To su pitanje nestalih, ratna odšteta”, dodaje Đakić te potom odgovorio na pitanje je li Vučić za njega četnik. 

“Kao što se može vidjeti iz priloženoga, on je nastupao iz pozicije četništva, zajedno sa Šešeljom i Nikolićem. Aktivno su sudjelovali u organiziranju pobune. Nažalost, Vučića je srpski narod izabrao, bilo je ranije boljih kandidata.”



Na pitanje treba li Andrej Plenković primiti Vučića, rekao je sljedeće:

“Ako se bilo koji korak naprijed napravi, dobro je da se razgovara i da se goruća pitanja počinju riješavati.”

Facebook Comments

Loading...
DIJELI