DALIJA OREŠKOVIĆ O MAMIĆEVIM OPTUŽBAMA: Oglasila se na društvenoj mreži i poslala jako zanimljivu poruku!

Photo: Robert Anic/PIXSELL

Svojimk današnjim obraćanjem javnosti iz Mostara Zdravko Mamić doista je protresao Hrvatsku. Podsjetimo da je Vrhovni sud jučer potvrdio presude braći Mamić zbog izvlačenja novca iz Dinama. Mamić je pak danas prozvao predsjednika Vrhovnog suda Đuru Sessu nazvavši ga kriminalcem i optuživši ga za korupciju. Slično su prošli i sudac Županijskog suda u Osijeku Zvonko Vekić, sudac Darko Krušlin, a i sudac visokog prekršajnog suda u Zagrebu Nedjeljko Boban.

No ove teške optužbe reagirala je i predsjednica stranke Centar, saborska zastupnica i bivša šefica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, Dalija Orešković.

“Navodi Zdravka Mamića ne smiju ostati neistraženi i nekažnjeni! Ovo je ujedno test na kojem će se pokazati ima li država učinkovite alate za borbu protiv korumpiranog pravosuđa!

Bjegunac od hrvatskog pravosuđa Zdravko Mamić optužio je na press konferenciji održanoj u BiH predsjednika Vrhovnog suca na odlasku Đuru Sessu, kao i suce Vekića, Krušlina i Kvesića iz Osijeka za primanje mita.

Navodeći iznose i poklone koje im je dao, za njih je rekao “voljeli su fini život”. Ovi navodi ne smiju ostati neistraženi i nekažnjeni. Hrvatski građani imaju pravo na pošteno pravosuđe. Zadatak je državnih institucija da korumpirane suce ukloni iz sustava i da ih najoštrije kazni. Ako su prozvani suci neosnovano oklevetani, javnosti se za obranu njihovog ugleda i časti mora pružiti uvjerljivi dokaz. Ovo je ujedno test na kojem će se pokazati ima li država za borbu protiv korumpiranog pravosuđa učinkovite alate”, napisala je Orešković na Facebooku.



 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI