Damir Krstićević već je nudio ostavku: ‘Preživio’ je požar u Splitu 2017. godine

screenshot

Očito potresen današnjom tragedijom u Biljanima kad su pri padu vojnog školskog aviona ZLIN poginula dva pripadnika Hrvatske vojske, natporučnik Marko Novković i poručnik Luka Jagatić ministar obrane i potpredsjednik Vlade Damir Krstičević je podnio neopozivu ostavku. Time je iznenadio iznenadio i samog premijera koji je ostao potpuno šokiran tom njegovom odlukom. U jednakoj nevjerici su i neke njegove stranačke kolege iz HDZ-a. Tako je za naš portal uz veliku dozu zatečenosti sve komentirao potpredsjednik saborskog Odbora za obranu i HDZ-ov saborski zastupnik Anđelko Stričak. O svemu više čitajte OVDJE.

Ministar Krstičević je još u srpnju 2017., tijekom jakih požara u Dalmaciji, najavio svoju ostavku nakon kritika tadašnje predsjednice Kolinde Grabar Kitarović da je vojska trebala ranije otići na požarište, pišu 24 sata.

Tako je to. Ne moram ja biti ministar – rekao je tada Krstičević. I tada je na pitanje je li o svojoj ostavci obavijestio premijera ili predsjednicu odgovorio negativno te dodao da on sam donosi svoje odluke.

Grabar Kitarović kasnije je rekla da ne prihvaća njegovu ostavku i da je on sjajan ministar. Njegovu ostavku tada nije prihvatio ni Plenković.

O ostavci ministra Krstičevića se i u siječnju ove godine spekuliralo oko ostavke zbog toga što je u imovinskoj kartici naveo da njegova vikendica pokraj Šibenika vrijedi dvaput manje nego kad ju je kupio.



Plenković je tada novinarima rekao da Krstičević nije ponudio ostavku te da je vrlo emotivan i pogođen napisima. Premijer je tada napomenuo da je ministra dodatno potresla nesreća u Zlarinskom kanalu u kojem su tragično stradala dva pilota Kiowe.

 

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI