DAN ŠIBENSKO-KNINSKE ŽUPANIJE: Na svečanoj sjednici uručit će se nagrade i priznanja ovogodišnjim laureatima

Screenshot

Šibensko-kninska županija u utorak obilježava svoj dan. Polažu se vijenci u spomen na poginule hrvatske branitelje i civilne žrtve Domovinskog rata, a održat će se i svečana sjednica na kojoj će biti uručene nagrade i priznanja ovogodišnjim laureatima. Na svečanost dolazi i predsjednik Republike Zoran Milanović.

Podsjetimo, Šibensko-kninska županija obuhvaća jedan od najneobičnijih i ekološki najočuvanih dijelova Hrvatske. Ima iznimno razvijen turizam, a zbog gospodarskih resursa zanimljiva je ulagačima.

“Strategija tj. plan razvoja će uskoro biti donesen, na taj strateški plan se nadovezuje i prostorni plan koji je u postupku donošenja. Nije to lako uskladiti, ali ako želimo ostati živjeti ovdje, ako želimo da nam turisti dolaze i ako želimo koristiti resurse koje imamo moramo to činiti na odgovoran način i čuvajući ih za buduće naraštaje”, rekao je Marko Jelić, župan Šibensko-kninske županije.

Dodao je kako je u toj županiji, nažalost, jako veliki demografski odljev, ali se počeo lagano zaustavljati.

“To je logika koju želimo vidjeti brinući se o okolišu, prostornom planiranju, ravnomjerno zdravstvo i školstvo kao i sve ostalo”, naglasio je Jelić.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI