DANAS SE ODRŽAVA JUBILARNI 20. ZAGREB PRIDE! Evo koji je uvjet ako se želite pridružiti povorci: Budite zajedno u ‘drugarstvu i otporu’

Photo: Josip Regovic/PIXSELL

Danas se održava jubilarni 20. Zagreb Pride. Povorka ponosa LGBTIQ zajednice, osoba i duginih obitelji održati će se pod geslom “Prajd zauvijek!“.

Povorka počinje s okupljanjem u 14 sati na Rooseveltovom trgu te će od 15,30 sati proći Frankopanskom, Ilicom, Trgom bana Josipa Jelačića, Jurišićevom, Draškovićevom sve do Ribnjaka, Parka ponosa. U vremenu od 15,30 do 17,30 sati, za vrijeme prolaska Povorke, na toj će trasi povremeno biti obustavljan promet.

U Parku ponosa na Ribnjaku održat će se prosvjedni skup pod nazivom “Dvadeset Prajdova zajedno u drugarstvu i otporu“. Nakon obraćanja predstavnika Organizacijskog odbora Povorke ponosa i drugih prigodnih govora, slijedi druženje i zabavni program.

Samo uz potvrdu

Pristup u Povorku i na skup na Ribnjaku imat će isključivo osobe s valjanom EU digitalnom COVID potvrdom, dakle osobe cijepljene prvom dozom unatrag 22 dana, s obje doze do dana prije Prajda, kao i osobe koje imaju negativan nalaz PCR testa ili brzog antigenskog testa.



Iz udruge napominju kako je njihovih dvadeset prajdova učinili su naš grad i Republiku “boljim, demokratičnijim, radosnijim mjestom za život svih građanki i građana”.

20. rođendan
Zagreb Pride je queer feministička i antifašistička udruga koja se zalaže za ostvarenje aktivnog društva solidarnosti i ravnopravnosti slobodnog od rodnih i spolnih normi i kategorija te bilo koje druge vrste opresije.

Podsjetimo, Zagrebačka povorka ponosa manifestacija je koja se od 2002. godine održava jednom godišnje u Zagrebu, a sastoji se od različitih aktivnosti. Ove godine slavi 20. godina te se očekuje velik broj posjetitelja.

 

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI