DANAS SVI BRANE TOMAŠEVIĆA: Hrebak poručio da je korektan i pošten a onda mu uputio jaku poruku!

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Gradonačelnik Bjelovara i predsjednik HSLS-a, Dario Hrebak komentirao je izbor predsjednika Vrhovnog suda, situaciju u HSLS-u i Bjelovaru, ali i u Zagrebu.

“Predsjednik Republike ima ovlast predložiti kandidata, no prije toga procedura predviđa razgovore. HSLS-u odgovaraju oba kandidata, to smo rekli još ranije. Ispoštovala se procedura, znaju se dva imena. Predsjednik će predložiti Dobronića i mi ćemo kao koalicijska većina to ime potvrditi. Zašto oboje? Želimo istaknuti da je to predsjednikov izbor, mi to poštujemo. Konačno smo završili tu priču”, rekao je Dario Hrebak o izboru predsjednika Vrhovnog suda dodajući:

“Mi dajemo svoje mišljenje, a predsjednikova je zadnja. Nećemo imati ništa protiv toga. Predsjednikov čovjek, predsjednikov izbor, mi možemo pjevati borbene. Oba kandidata su ok, ” kazao je Hrebak gostujući na N1 televiziji.


Luka Burilović  ponovno je izabran za predsjednika HGK-a. O tome Hrebak kaže:

“Mislim da moja borba za HGK nije uzlaudna, mislim da sam uspio u tome. Članarine su samo djelomično ostale. Veliki su jučer izglasali predsjednika HGK, moja osobna pobjeda je da sam se založio za reformu HGK, a sad vidimo da ona jedino dolazi iz Sabora gdje se nakon 30 godina promijenio zakon. HGK je do prije nekoliko godina imao oko 650 zaposlenih, sad ih je oko 350, a bit će oko 280. To je glazba za moje uši. 30 godina smo pričali o reformi unutar HGK i to se nije dogodilo.”Potom je osvrnuo i na događanja u Zagrebu te je poslao poruku Tomislavu Tomaševiću:

“Tomašević je pogriješio s Holdingom, ali mislim da je korektan i pošten političar. Izgledali su predominantno u postizbornoj kampanji, sad će tek vidjeti koliko je teško biti gradonačelnik, a da se pritom kompletna medijska scena na tebe ne obruši. Morat će se nositi s kritikama. Moj savjet je da mora pregristi, ne može se svima dopasti, mora imati viziju kako će grad izgledati za četiri godine. Greške ćemo istrpjeti. Pucaju cijevi po Zagrebu, mi u Bjelovaru mijenjamo staru infrastrukturu, grad je raskopan, građani nervozni… Poruka Tomaševiću – krenite raditi!”

 

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI