‘DANI SRCA’ U OPATIJI: Važno je očuvati zdravlje kretanjem i preventivnim aktivnostima

Izvor: Promo Thalassotherapia

Poznato je da je prvi oblik turizma u Opatiji bio upravo onaj lječilišni i upravo na tom tragu Thalassotherapia temelji svoj uspješan dugogodišnji rad.

“Dani srca u Opatiji počinju na dan obilježavanja Svjetskog dana srca 29. rujna i trajat će puna tri dana, a ovom manifestacijom će ova kultna institucija proslaviti 65.godina uspješnog djelovanja. Ponosan sam na odaziv cijele hrvatske kardiologije koja prepoznaje naše putovanje ‘izvan okvira’ i kardiologije koja čini razliku. Tim putem i nastavljamo”, rekao je prof. dr. sc. Viktor Peršić, ravnatelj Thalassotherapije Opatija.

Tijekom tri dana odnosno od 29. rujna do 1. listopada Opatija će tako postati destinacija koja će kroz konferencije, sportske događaje, tematska izlaganja, umjetničke nastupe i izložbu fotografija podsjetiti građane na važnost očuvanja zdravlja kroz kretanje i preventivne aktivnosti.

Manifestacija će se održati na nekoliko različitih lokacija, a sve počinje na sam Svjetski dan srca u paviljonu Juraj Šporer gdje će biti postavljena izložba fotografija na temu “Srce” renomiranog opatijskog fotografa Petra Kürschnera. Ispred paviljona bit će zanimljivi tematski korneri na kojima će posjetitelji moći kušati zdrave zalogaje napravljene od autohtonih kvarnerskih namirnica, vježbati uz nadzor stručnih osoba, popiti svježe pripremljeni smoothie ili sudjelovati u prezentacijama atraktivnih aktivnosti u jedinstvenom ambijentu. U sklopu manifestacije bit će održan i Simpozij intervencijske kardiologije, uz obilježavanje pet godina intervencijske kardiologije u Thalassotherapiji Opatija.

Izvor: Promo Thalassotherapia

“Ove godine Opatija slavi 111 godina postojanja šetnice Franje Josipa I, svima znane kao ‘Lungomare’ pa je upravo to bio motiv da organiziramo veliku utrku kroz Opatiju s popratnim sportskim događanjima pod nazivom Trčimo za srce”, istaknuo je prof. dr. sc. Viktor Peršić.



Prijavite se na utrku!

U subotu, 1. listopada ljubitelji trčanja imat će odličan razlog za dolazak u Opatiju gdje se održava velika utrka “Trčimo za srce” u povodu obilježavanja Svjetskog dana srca. Trčat će se centrom Opatije, ulicama Maršala Tita i Rikarda Katalinića Jeretova do raskrižja za Tošinu te nakon okreta istom trasom natrag do Slatine gdje je i cilj. Start utrke je u 13,00 sati, a samo nekoliko dana nakon početka prijava već je zabilježen velik interes natjecatelja pa organizatori vjeruju kako će utrka postati tradicionalna.

Izvor: Promo Thalassotherapia

Prijave za utrku koja se održava u sklopu manifestacije “Dani srca u Opatiji” moguće su putem stranice www.danisrca.com. Kotizacija iznosi 100 kuna, a svi natjecatelji će u promotivnoj vrećici, osim startnog broja, pronaći i službenu majicu, bočicu vode, poklon sponzora te okrjepu za nakon utrke. Dodjela priznanja natjecateljima održat će se odmah nakon završetka utrke, a nagrade će podijeliti naš poznati promicatelj zdravog načina života – Mario Mlinarić. Svima koju utrku završe organizatori su pripremili medalje.

Točka na “I” ovog trodnevnog eventa bit će svečana akademija proslave 65 godina Thalassotherapije Opatija na terasi Kristalne dvorane hotela Kvarner uz glazbeni nastup.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI